Nu ratați comedia “Eu te cred, da’ tu mă minți!”

“Eu te cred, da’ tu mă minți!” este o adaptare a piesei bulevardiere “La Menteuse”, scrisă de Jacques Bricaire și Maurice Lasaygues.
Personajele acestei comedii minunate sunt:
· Bernard, 50 ani, cu farmecul anilor grizonați – Aurelian Temișan;
· Isabelle de Rompoingt, 40 ani, snoabă peste măsură – Monica Davidescu;
· Francoise, 30 ani, jurnalistă, foarte mondenă – Anca Dinicu;
· Patrick, 30 ani, inginer, romantic, băiat frumos – Cosmin Vijeu;
· Jane, frumoasă, un vis – Alexandra Salceanu.
Situațiile qui-pro-quo puternice, extrem de savurate de spectatori, fac deliciul acestei piese de teatru, personajele învârtindu-se din situație în situație.
Piesa o are ca muză pe Jane, o făptură fermecătoare, cu o imaginație înflăcărată dusă spre mitomanie, care reușește să dezlănțuie o cascadă a dezastrelor prin depanarea incompletă a poveștilor, situându-le departe de realitatea simplă.
Patrick, băiatul ce o iubește nu se așteaptă ca realitatea să fie distorsionată și astfel, crede deschis tot ceea ce îi împărtășește Jane, încercând, apoi, grăbit să rezolve problemele ivite, creând, la rândul său, și mai multe încurcături.
În cadru este implicată și familia lui Jane, formată din tatăl și sora ei, care cunosc foarte bine personalitatea fetei. Cu toate acestea, sunt momente când și ei sunt prinși în țesătura minciunilor și, surprinși fiind de situație, continuă să brodească ducând, astfel, lucrurile către un haos extrem de enervant pentu personaje dar comic și savuros pentru public.
Traducerea a fost realizată de Rodica Baitan, iar adaptarea de Monica Davidescu și Liviu Lucaci.
Biletele pentru reprezentația din data de 20 iunie 2022, pot fi achiziționate de la Casa Tineretului din Brăila, Palatul Culturii Brailene Lyra astfel: Luni 15:00 – 19:00, Marți 15:00 – 19:00, Miercuri 15:30 -19:00, Vineri 15:00 – 19:00 sau online AICI.