Prefectul Iulian Timofei a verificat, astăzi, împreună cu primarul Ionuț Daniel Postolache stadiul lucrărilor pe șantierul digului de la Măxineni

Astăzi, 19.05.2022, prefectul județului Brăila, Iulian Timofei, a avut o întâlnire cu primarul comunei Măxineni, Ionuț Daniel Postolache, la sediul unității administrativ teritoriale. Această întâlnire face parte dintr-o serie de astfel de evenimente pe care reprezentantul Guvernului în teritoriu, Iulian Timofei, le desfășoară pentru deplina legalitate a activităților administrațiilor publice locale. Conform precizărilor reprezentanților Prefecturii Brăila, discuțiile s-au purtat în jurul problemelor de administrație locală, investiții, precum și fond funciar.

La final, prefectul împreună cu primarul UAT Măxineni, însoțiți de specialiști din partea Sistemului de Gospodărire a Apelor Brăila, au efectuat o vizită pe șantierul de pe malul drept al râului Siret, din dreptul satului Corbu Vechi, acolo unde se execută lucrări de consolidare și supraînălțare a digului. Reprezentanții SGA Brăila l-au informat pe reprezentantul Guvernului în teritoriu că proiectul se derulează conform planificării inițiale. ”Am revenit aici, la fața locului, să verific stadiul lucrărilor, împreună cu reprezentanții Serviciului de Gospodărire a Apelor Brăila, precum și cu domnul primar Ionuț Postolache, de la Măxineni. Văd că lucrurile evoluează aici, pe șantier, lucru care ne bucură, iar informațiile pe care le-am primit sunt în sensul că investiția se va realiza în termenul stabilit prin contract.”, a declarat prefectul Iulian Timofei, adăugând că va continua monitorizarea acestor lucrări.
Reamintim că valoarea totală a lucrărilor este de 11,4 milioane lei, fără TVA, în proiect fiind prevăzută o consolidare a peste 500 metri de dig, în total. Termenul de finalizare a fost stabilit pentru data de 31 decembrie 2022.