Sute de brăileni au participat la Pelerinajul de Florii

Sâmbătă, 16 aprilie 2022, în ajunul Praznicului împărătesc al Floriilor, în Municipiul Brăila cât şi în mai multe localităţi ale Arhiepiscopiei Dunării de Jos, sute de creștin-ortodocși au participat la tradiţionalul Pelerinaj de Florii, care conform tradiției creștine face trimitere la momentul Intrării Mântuitorului Iisus Hristos în cetatea Ierusalimului.
„Anul acesta, pelerinajul în Eparhia Dunării de Jos a început la Brăila, unde, preoţii şi credincioşii de la bisericile din oraş s-au întâlnit la biserica «Sf. Cuv. Parascheva». Alaiul format din copii, tineri, profesori şi credincioşi au pornit în procesiune pe «Calea Călăraşilor» spre Catedrala «Naşterea Domnului», din municipiu.
Aici, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, a întâmpinat mulţimea pelerinilor şi, împreună cu soborul de preoți participanți la pelerinaj, a sfinţit Icoana Intrării Domnului în Ierusalim şi a oficiat slujba de binecuvântare a stâlpărilor, după care a stropit pe toţi credincioşii prezenţi cu agheasmă.
La final, chiriarhul Dunării de Jos a rostit un cuvânt de învăţătură în care a evidenţiat importanţa manifestării credinţei noastre şi prin participarea la astfel de manifestări paşnice şi înălţătoare, dar mai ales prin dragostea arătată faţă de semenii noştri aflaţi în nevoi şi în neputinţe.”
, a precizat public preotul consilier Rareş Bucur, purtătorul de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos.

Cu acest prilej, elevii calificaţi la etapa naţională a Concursului interdisciplinar „Cultură şi spiritualitate românească“ cât şi cei calificaţi la etapa naţională a Olimpiadei de Religie, au fost premiați de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian cu diplome şi daruri.