16 brăileni sancționați de polițiștii locali pentru nepăstrarea curățeniei pe raza Municipiului Brăila

În perioada 05 – 13.04.2022, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr. 155/2010. „Poliţiştii locali au constatat şi aplicat un număr de 144 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 78.170 lei.”, se specifică într-o informare de presă a Poliției Locale Brăila.
Potrivit acestei surse, pe linia păstrării curățeniei pe raza Municipiului Brăila, polițiștii locali, în perioada respectivă au depistat şi sancţionat contravențional 16 persoane, cu amenzi în valoare de 13.000 lei conform H.C.L.M. Brăila nr. 5/2003.
Astfel, pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz), au fost depistate și sancţionate contravenţional 7 persoane, cu amenzi în valoare de 7.000 lei.
Pentru arderea de resturi vegetale şi menajere sau de altă natură în curţi, pe străzi, pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat, un brăilean a fost depistat şi sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei, pentru arderea de resturi vegetale și cabluri.
Pentru comercializarea şi consumul seminţelor pe străzi sau în alte locuri publice, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 6 persoane, cu amenzi în valoare de 6.000 lei.
Pentru tăierea ori scoaterea din rădăcini de arbori, puieţi ori lăstari, fără aprobarea serviciilor de specialitate ale Primăriei Municipiului Brăila, o persoană din Brăila a fost depistată şi sancţionată contravenţional de către polițiștii locali cu amendă în valoare de 1.000 lei, pentru toaletarea unui copac situat pe Calea Călărașilor, la intersecție cu Bd. Dorobanților.
Pentru distrugerea zonelor verzi amenajate cu flori bienale, prin rupere, călcare, tăiere sau prin orice alte mijloace, un bărbat a fost depistat şi sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei, pentru ruperea de flori.
Pentru fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, unitățile sanitare, de învățământ, precum și în cele destinate protecției și asistenței copilului conform Legii nr. 349/2002 Modificată de Legea nr. 15/2016, au fost depistate și sancționate contravențional 2 persoane, cu amenzi în valoare de 300 lei.