Mereu la datorie. Weekend plin de evenimente pentru jandarmii brăileni

Sursă foto: Fb. Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila

Jandarmii brăileni vor asigura măsuri de ordine publică la mai multe evenimente religioase și sportive

Desfășurarea în siguranță a manifestărilor religioase prilejuite de sărbătoarea ortodoxă a Floriilor și Paștele catolic este principalul obiectiv al misiunilor jandarmilor, în zilele de sâmbătă, 16 aprilie a.c., și duminică, 17 aprilie a.c.
Sâmbătă, începând cu ora 14:00, jandarmii brăileni vor asigura măsuri de ordine publică la tradiționalul Pelerinaj de Florii, atât pe timpul deplasării preoților și credincioșilor de la biserica „Sf. Cuv. Parascheva” până la Catedrala „Nașterea Domnului”, cât și pe timpul desfășurării slujbei religioase. Alte echipaje vor fi prezente în localitatea Însurăței, unde se va desfășura, de asemenea, o procesiune cu ocazia Sărbătorii Floriilor.
Sâmbătă seara, dar și duminică, jandarmii vor fi prezenți în zona Bisericii Catolice „Adormirea Maicii Domnului” din municipiu, pentru ca Slujba de Înviere să se desfășoare în condiții de siguranță pentru credincioșii catolici.
Pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila recomandă pelerinilor:
· Să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile jandarmilor şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;
· Să solicite sprijin prin sistemul unic de urgenţă 112, în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială;
· Părinţii sunt rugaţi să supravegheze cu atenţie sporită copiii, pentru a evita situaţiile de rătăcire şi pentru a preveni eventualele accidente;
· Să acorde o atenţie sporită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje).

Jandarmii vor fi prezenți și la meciul de fotbal dintre CS Viitorul Ianca și ACS Sportul Chiscani, de la Plopu

Totodată, sâmbătă după amiază, jandarmii brăileni vor asigura măsuri de ordine publică în zona stadionului din localitatea Plopu, acolo unde se va disputa meciul de fotbal din Liga a III-a, dintre echipele CS Viitorul Ianca și ACS Sportul Chiscani.
Reamintim câteva dintre obligațiile care revin spectatorilor în tribune: să nu introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanților la competiția sportivă, să nu afișeze inscripții care incită la ură națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență, să nu se implice în conflicte de orice natură.
La nevoie, puteți conta pe ajutorul jandarmilor sau, în funcție de situație, apelați numărul unic de urgență 112.