3 pescari „pescuiți” de jandarmi. 6 plase de pescuit și 17 kilograme de pește, ridicate de jandarmi brăileni numai într-o singură zi

Sursă foto: Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila

Trei bărbați au fost depistați de jandarmi în aria protejată Parcul Natural Balta Mică a Brăilei, joi seară, având asupra lor 6 plase de pescuit cu lungimea între 20 și 100 de metri și 17 kilograme de pește din specia scrumbie și novac, deși ne aflăm în perioada prohibiției.
Jandarmii brăileni, în colaborare cu lucrători ai Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva – Administrația Parcului Natural Balta Mică a Brăilei R.A., au executat o acțiune pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol și a pășunatului pe raza Parcului Natural Balta Mică a Brăilei, în cursul zilei de joi, 14 aprilie 2022.
Deși au fost instituite măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial, începând cu data de 9 aprilie a.c. și până pe 7 iunie a.c. inclusiv, în doar jumătate de oră au fost depistate trei persoane care nu păreau să țină cont de aceste prevederi legale.
Astfel, prima depistare a avut loc în jurul orei 19:40. Pe timpul executării misiunii de prevenire și combatere a braconajului piscicol în perioada de prohibiție pe fluviul Dunărea, un echipaj de jandarmerie a observat doi bărbați într-o barcă, ce pescuiau cu ajutorul unor plase, pe malul stâng al Dunării în dreptul km 226, în apropierea satului Polizești, comuna Stăncuța. În urma verificărilor, s-a stabilit că cei doi brăileni, în vârstă de 59 de ani și, respectiv, 35 de ani, aveau în barcă o plasă monofilament în lungime de 20 de metri, o plasă multifilament în lungime de 52 de metri și aproximativ 9 kilograme de pește din specia scrumbie.
În jurul orei 20:15, un alt echipaj de jandarmerie a depistat, în vecinătatea zonei menționate anterior, o a treia persoană care avea asupra sa patru plase de pescuit din ață și un sac de rafie în care se afla pește.
În urma verificărilor, s-a stabilit că două dintre plasele de pescuit aveau câte 100 de metri lungime fiecare, iar celelalte două măsurau 40 de metri și, respectiv, 30 de metri. În sac se aflau în total 8,2 kilograme de pește, din care 6,2 kilograme scrumbie și 2 kilograme novac.
În ambele cazuri, plasele de pescuit au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăți comerciale.
Cercetările vor fi continuate de către polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.