Minibursa locurilor de muncă din comuna Viziru – vizită surpriză a prefectului Iulian Timofei

Prefectul Timofei: „Toți cetățenii care doresc să lucreze cu forme legale trebuie să fie ajutați și încurajați în demersul lor”

Vizită surpriză a prefectului Iulian Timofei la Minibursa locurilor de muncă de la Viziru, organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Brăila, la cererea unuia dintre marii angajatori locali, firma Yazaki România.
Conform informațiilor oferite de reprezentanții Prefecturii Brăila, prefectul Timofei a dorit să se asigure că vizirenii au fost informați și consiliați cu privire la drepturile și obligațiile pe care le au în cadrul procedurii de recrutare și că, de asemenea, le sunt prezentate și explicate riscurile în cazul în care oamenii refuză locul de muncă oferit în cadrul acestei burse.
Potrivit informațiilor prezentate de către membrii echipei de recrutare, astăzi, până la ora 13:00, s-au prezentat aproximativ 50 de persoane, dintre care jumătate au fost deja programate la un interviu de angajare.

Unii vizireni, invitați să participe la Bursă, au refuzat locul de muncă

Aceleași date indică faptul că, din păcate, au fost înregistrate și câteva cazuri în care vizirenii invitați să participe la Bursă au refuzat locul de muncă.
”Mulţumesc angajatorului prezent la eveniment a cărui deschidere a permis ca oferta să fie una foarte consistentă, fiind puse la dispoziţie peste 100 locuri de muncă.
Felicit locuitorii comunei Viziru pentru că au arătat deschidere și disponibilitate de a se prezenta la Minibursa locurilor de muncă. Îi incurajez pe cetățenii județului Brăila să vină și să vadă oferta celor de la AJOFM Brăila.
Rog o implicare activă a autorității locale, alături de instituţiile publice cu atribuţii directe, în vederea soluţionării unor eventuale probleme cu impact social şi economic, ce poate afecta întreaga comunitate. Sunt alături de oamenii care trec prin momente delicate şi încerc să fac tot ce este posibil astfel încât să le fie oferite perspective şi soluţii reale la problemele cu care ei se confruntă.
De asemenea, îmi exprim încrederea că autoritățile locale se vor implica activ în derularea acestor activități, astfel încât bursele locurilor de muncă să se desfășoare cu o ofertă adaptată particularităților fiecărei zone din județul nostru. Toți cetățenii care doresc să lucreze cu forme legale trebuie să fie ajutați și încurajați în demersul lor.”
, a declarat Iulian Timofei, prefectul Județului Brăila.