Popa: „Unii caută soluții la problemele sociale și economice din această perioadă dificilă și vin cu măsuri concrete, alții caută nod în papură și orice ai spune, strâmbă din nas.”

Deputatul Alexandru Popa, preşedintele PNL Brăila, este de părere că opoziția, la ora actuală, se joacă de-a Gică contra, în contextul în care Guvernul actual încearcă să găsească soluții pentru a proteja economia românească de efectele crizei economice mondiale.
„Unii caută soluții la problemele sociale și economice din această perioadă dificilă și vin cu măsuri concrete, alții caută nod în papură și orice ai spune, strâmbă din nas. Asta văd că se întâmplă în ultima perioadă, în care Guvernul face eforturi să găsească soluții pentru a ne proteja economia de efectele crizei economice de la nivel mondial, iar opoziția se joacă de-a Gică contra.”, a declarat politicianul liberal brăilean în cadrul unui Comunicat de presă emis astăzi.
Parlamentarul Popa a punctat, în continuare, un alt subiect important, cel al practicilor comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar căt și protejarea producătorului autohton: „O măsură importantă este Legea privind practicile comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar, o inițiativă a PNL, care a devenit deja lege. Se introduc amenzi usturătoare, pentru a sancționa orice tip de practici anticoncurențiale și inechitabile față de producători. Astfel sunt protejați atât producătorii autohtoni, cât și consumatorul final.”
Președintele PNL Brăila a pus accent, în comunicatul său, și pe pachetul de măsuri ”Sprijin pentru România”, promovat de guvernul actual.
„De asemenea, Guvernul Ciucă a promovat pachetul de măsuri «Sprijin pentru România», în valoare de 17,3 miliarde de lei, care prevede, printre altele: alocarea unei sume de 300 de milioane de euro pentru compensarea creșterii prețurilor; acordarea unui ajutor de până la 400.000 de euro/firmă pentru IMM-urile cu cheltuieli de plus 15 la sută la utilități; alocarea a 300 de milioane lei pentru firmele de transport rutier de mărfuri, de persoane și pentru companiile de distribuție; 200 milioane euro pentru investițiile cu impact major în economie; 75% din salariu pentru angajații în șomaj tehnic, până la sfârșitul anului; 200 milioane de euro pentru procesarea produselor agricole în România; prima de 10% din valoarea produselor procesate pentru fermieri; 300 milioane de euro grant capital de lucru pentru fermierii români; salariul minim în agricultură și industria alimentară – 3.000 de lei brut; vouchere pentru alimente de bază – 50 de € la fiecare 2 luni; vouchere pentru elevii care primesc burse sociale în valoare de 30 de euro lunar pentru cumpărarea de alimente, rechizite și haine; 200 de lei în plus pentru salariul minim (creștere voluntară scutită de taxe); o creștere cu 50% a valorii tichetelor de masă, de la 20,17 lei la 30 de lei; dublarea normei de hrană pentru pacienții din spitale și vârstnicii instituționalizați, de la 11 lei/zi la 22 de lei/zi.”, a mai spus deputatul brăilean.
„Guvernul Ciucă a prezentat acest set de măsuri cu impact social și economic major, dar opoziția s-a grăbit să le conteste în Parlament, fără să-și ia măcar timpul să analizeze aceste lucruri. Se vede încă o dată diletantismul unor politicieni preocupați de interesele lor electorale, nu de nevoile românilor. Câinii latră, caravana trece.”, a concluzionat deputatul liberal Alexandru Popa in același Comunicat de presă.