„Au fost montate primele două segmente ale tablierului din zona centrală a Podului suspendat de la Brăila!”

Foto: Captura video

„Au fost montate primele două segmente ale tablierului din zona centrală a Podului suspendat de la Brăila!”, a anunțat astăzi viceprim-ministrul Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, într-un mesaj public pe Facebook.
Ministrul Transporturilor și Infrastructurii a mai precizat că „Încă 38 de segmente din zona centrală a tablierului vor fi montate cu o frecvență medie de două piese pe zi.
Operațiunea este foarte importantă deoarece în cazul în care nu este respectată ordinea de montare există riscul fracturării pilonilor podului!
Toate cele 86 de segmente ale tablierului metalic urmează să fie asamblate până la începutul lunii iunie, anul acesta.”

Sorin Grindeanu a mai declarat că alte 10 segmente de tablier se află, la ora actuală, în șantier și urmează să fie montate.
„Alte 10 segmente de tablier (câte 5 pe fiecare mal) sunt deja în șantier și urmează să fie montate în zona pilonilor, după ce vor fi asamblate la sol în blocuri compacte.
Fiecare segment de tablier are o greutate cuprinsă între 180 de tone și 300 de tone, iar în total acestea cântăresc 21 de mii de tone.”

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, în finalul mesajului său, a mai ținut să puncteze faptul că „Lucrările la Podul suspendat de la Brăila și la drumurile de acces trebuie finalizate până la sfârșitul acestui an.”
Reamintim faptul că Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila va avea o lungime totală de 1.974,30 m, cu o deschidere centrală de 1.120 metri cât și două deschideri laterale de 489,65 și 364,65 metri.
Gabaritul pe verticală al podului va fi de 38 metri de la nivelul de inundații maxim, îndeplinind astfel criteriile de navigație pe Dunăre.
Realizarea Podului suspendat de la Brăila are o importanță majoră pe plan local prin realizarea conexiunii dintre județele Brăila și Tulcea cât și o mare importanță internațională prin realizarea conexiunii Regiunii Sud-Est cu coridorul trans-European IV și coridorul pan-European IX.