Catamaranul “Green Cat” va fi lansat oficial la apă sâmbătă, la Brăila

Sâmbătă, 26 martie 2022, începând cu ora 10:00, brăilenii sunt invitați pe faleza Dunării din Brăila în zona portului cu ambarcațiuni de agrement, unde va avea loc lansarea oficială la apă a catamaranului “Green Cat”, potrivit unei informări de presă emisă de Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila.
Dispozitivul “Green Cat” este o unitate proiectată pentru a aduna deșeuri plutitoare/peturile din apele curgătoare și este controlat prin radio-comandă. Controlul acestui dispozitiv a fost realizat de echipa de robotică “Helix” din cadrul Makerspace-ului Bibliotecii Județene “Panait Istrati” Brăila, au mai precizat reprezentanții bibliotecii brăilene.

Conform sursei citate, construcția sa este parte a proiectului “Dunăre fără plastic”, proiect care urmărește reducerea poluării cu plastic a apelor Dunării în orașele Brăila, Galați și Tulcea. Proiectul este derulat de Asociația “Parteneriatul Global al Apei” în parteneriat cu Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați, Organizația Națională Cercetașii României, Asociația “Global Project”, Asociația CSR Nest, Grupul de inițiativă locală “Creionăm viitorul” și Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila. Proiectul face parte din programul „Cu apele curate”, implementat cu sprijinul Lidl România.