Două parohii brăilene au oferit daruri importante Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie din municipiu

Astăzi, 23 martie 2022, Parohia româno-elenă ”Buna Vestire” şi Parohia ”Sf. Cuv. Parascheva” ambele din muncipiul Brăila au desfăşurat o activitate social-filantropică la maternitatea din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul brăila.
„În urma unor consultări cu reprezentanţii acestei unităţi medicale, preoţii de la cele două parohii brăilene au achiziţionat în zilele premergătoare sărbătorii Bunei Vestiri, 10 tensiometre profesionale, 200 de ochelari pentru fototerapie, 10 frigidere, 50 de perne şi pamperşi în valoare de 12.000 lei.
După ce darurile au fost pregătite la Biserica Greacă din Brăila, preoţii şi voluntarii implicați în această activitatea social-filantropică le-au transportat la maternitate unde au fost predate personalului desemnat din cadrul respectivei instituții medicale.

Pe lângă aparatura medicală şi celelalte produse au fost oferite cărți de rugăciune, iconiţe şi revista eparhială ”Călăuză Ortodoxă”, atât personalului medical, cât şi mamelor internate în spital.”, a precizat public preotul consilier Rareş Bucur, purtătorul de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos.
Conform precizărilor preotului Rareş Bucur, între cele două parohii brăilene și Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Brăila „există de mai mulți ani o frumoasă colaborare benefică pacientelor și copiilor internați în acest spital și cadrelor medicale care își desfășoară activitatea aici cu mare dăruire”.
În plus, preotul consilier Rareş Bucur, purtătorul de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos, a mai menționat că anul trecut, cele două parohii din Municipiul Brăila „au mai donat acestui spital două aparate de monitorizare a funcţiilor vitale pentru copiii nou-născuţi, un ecograf performant, un aparat cardio-respirator pentru ventilaţie invazivă și non invazivă cu debitmetru şi alte componente, standuri speciale pentru poziţionarea aparaturii medicale, mobilier şi lenjerii pentru paturi în valoare de 55.000 lei”.

Sursă foto: Fb. Arhiepiscopia Dunării de Jos