Deputatul Popa: „Sunt unii care încearcă să sperie românii spunând că scăderea CAS ar afecta pensiile, ceea ce este fals!”

„În ultimele zile au apărut în spațiul public o serie de critici la adresa proiectului propus de PNL privind reducerea CAS de la 25% la 20%, care le-ar putea aduce românilor 317 lei în plus la salariu. Și-au dat cu părerea tot felul de persoane, dintre care unele este evident că nu înțeleg mare lucru în domeniu, dar se grăbesc să critice propunerea făcută de PNL.”, a declarat președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, în cadrul unui Comunicat de Presă emis în data de 23 martie 2022.
„Sunt unii care încearcă să sperie românii spunând că scăderea CAS ar afecta pensiile, ceea ce este fals. Punctajul la pensii se calculează în funcție de salariul brut, nu de valoarea contribuției. Scăderea contribuțiilor crește salariul net și nu afectează pensia.
Este important ca românii să înțeleagă că scăderea contribuției înseamnă o creștere a salariului net în prezent, în timp ce o creștere a salariului brut înseamnă o creștere a pensiei în viitor pentru cei care astăzi sunt angajați. Mai mult, vorbim despre un beneficiu acordat fără discriminare, nu doar unei categorii de români sau doar angajaților dintr-un sector bugetar anume. Ca să nu mai discutăm despre faptul că acești bani încasați suplimentar la salariu se vor întoarce în economie.”
, a mai spus deputatul liberal Alexandru Popa.
În finalul comunicatului său, liderul liberalilor brăileni a ținut să sublinieze faptul că liberalii susțin idea majorării salariilor pentru toți românii.
„De aceea noi, liberalii, susținem idea majorării salariilor pentru toți românii, prin reducerea CAS de la 25% la 20%. Este singura variantă prin care pot crește salariile.
Amendamentul a fost depus de mai mulți parlamentari PNL, însă ne dorim să ajungem la un consens în coaliție pe această propunere care aduce mai mulți bani în buzunarele românilor, dar și mai mulți bani la buget. În acest fel investim bani în economie, profitul va rămâne companiilor, iar 20 de miliarde de lei vor ajunge în buget.”
, a mai declarat președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa.