„Păsări sedentare din România”, foto-expoziție la Muzeul Brăilei „Carol I”- Secția Științele Naturii

Muzeul Brăilei „Carol I” – Secția Științele Naturii împreună cu Consiliul Județean Brăila și Primăria Municipiului Brăila organizează foto-expoziția sub titlul „Păsări sedentare din România”, expoziție ce va putea fi vizitată de publicul brăilean la sediul Secției Științele Naturii din Parcul Monument, în perioada martie – aprilie 2022.
Expoziția prezintă, susțin organizatorii acesteia, principalele specii de păsări sedentare de la noi, însoțite de informații precum încadrarea sistematică a acestora, habitatul, respectiv, locurile preferate pentru cuibărit, până la modul în care putem ajuta aceste păsări să supraviețuiască anotimpului rece de la noi.
„Păsările sunt ființe încântătoare, pe care le privim cu interes și bucurie de fiecare dată și al căror cântec îl ascultăm cu plăcere. Mai mult decât atât, sunt și foarte folositoare, deoarece consumă un număr imens de insecte dăunătoare pomilor din grădini și livezi, sau arborilor din parcuri și păduri. Sunt viețuitoare care, fără să știe, ne fac viața mai frumoasă.”, au mai spus organizatorii acestei expoziții.
Coordonator: dr. Onea Nicolae, şef Secţia Ştiinţele Naturii. Au colaborat: Georgiana Papurică, muzeograf; Elena Buzea, referent și Lalu Cristian, conservator.