Daruri pentru căminul de bătrâni din localitatea Orlivka, regiunea Odessa, oferite de Parohia „Sf. Filofteia“ din Brăila

Parohia „Sf. Filofteia“ din Brăila a oferit joi, 17 martie 2022, mai multe daruri destinate cetățenilor ucraineni.
„Astăzi, 17 martie 2022, de la primele ore ale dimineţii, preoţii de la Parohia ”Sf. Filofteia” din municipiul Brăila au mers la Parohia ”Sfinţii Voievozi Mihail și Gavriil” din localitatea Isaccea, judeţul Tulcea, cu daruri achiziţionate şi pregătite special pentru cetăţenii ucraineni.”, a precizat preotul consilier Rareş Bucur, purtătorul de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos, în cadrul unui comunicat făcut public joi, 17 martie 2022.
„Darurile care au constat în alimente de primă necesitate, apă, îmbrăcăminte şi produse de igienă au fost transportate de la Aşezământul social din cadrul parohiei brăilene la parohia Isaccea 2, unde au fost preluate de preotul Costel Mocanu pentru a fi ulterior transportate peste graniţă în Ucraina la căminul de bătrâni din localitatea Orlivka, regiunea Odessa.”, a mai spus preotul consilier Rareş Bucur.

Conform aceleiași surse, de când a început exodul refugiaților ucraineni către țara noastră, în special prin punctul de trecere a frontierei de la Isaccea, parohia brăileană ”Sf. Filofteia” a pus la dispoziţie locuri de cazare şi a oferit hrană zilnic refugiaţilor găzduiţi în cadrul Aşezământului social parohial.
„Prin grija şi dragostea preoţilor şi a credincioşilor, această parohie va oferi în continuare cazare şi hrană semenilor greu încercaţi de conflictul armat din ţara lor.”, a mai susținut preotul consilier Rareş Bucur, purtătorul de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos.

Sursă foto: Fb. Arhiepiscopia Dunării de Jos