Timofei: „Se impune să lucrăm organizat și integrat, pentru a putea răspunde rapid și eficient solicitărilor de sprijin venite din partea cetățenilor ucraineni”

Comitetul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, funcționează la sediul Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Brăila sub directă coordonare a Instituției Prefectului, și va asigura în perioada următoare coordonarea și centralizarea sesizărilor, apelurilor și activităților umanitare, se specifică într-un comunicat emis astăzi de Instituția Prefectului Județul Brăila.
”Pentru ca acest ajutor să ajungă la cei care au nevoie, se impune să lucrăm organizat și integrat, pentru a putea răspunde rapid și eficient solicitărilor de sprijin venite din partea cetățenilor ucraineni.
Am primit numeroase informări privind disponibilitatea diferitelor companii locale sau a simplilor brăileni de a oferi spații de cazare sau adăpost refugiaților.”
, a declarat prefectul județului Brăila, Iulian Timofei.
Intențiile de ajutor și orice sesizări legate de această situație pot fi comunicate la numărul de telefon 0731232773 operaționalizat în CJCCI, disponibil 24 din 24 de ore, asigurat de reprezentanții ISU, IPJ, IJJ și DSP.
Potrivit sursei citate anterior, în funcție de solicitările de sprijin primite, autoritățile vor contacta și direcționa în cel mai scurt timp persoanele care pot pune la dispoziție diferite tipuri de servicii pe linie umanitară.
”Brăilenii dovedesc din nou solidaritate și îi felicit pe toți cei care au format grupuri de inițiativă, la apelul cărora oamenii au început să facă donații.
Acum, cel mai important lucru este să fim echilibrați, astfel încât să putem interveni eficient și în cel mai scurt timp atunci când situația o impune.
Acționăm unitar și gradual. Apelul nostru către dumneavoastră, brăileni, este acela la calm și încredere dar și cu rugămintea de a vă informa doar din surse oficiale, de încredere și autorizate.
Vreau să mulțumesc societății civile și brăilenilor care și-au arătat disponibilitatea prin mesaje directe, apeluri telefonice, emailuri, de a ajuta în orice fel cetățenii ucraineni care sunt fără sprijin și au nevoie de ajutor.”
, a încheiat prefectul Iulian Timofei.