Instituția Prefectului Județului Brăila este alături de APIA și de fermierii brăileni în campania de primire a cererilor unice de plată – 2022

Instituția Prefectului Județului Brăila este alături de APIA și de fermierii brăileni în vederea derulării în condiții optime a campaniei de primire a cererilor unice de plată – 2022.
„Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va demara de marți, 1 martie, Campania de primire a Cererilor Unice de Plată în anul 2022, sub sloganul: “ALĂTURI DE FERMIERI PENTRU O AGRICULTURĂ PERFORMANTĂ! Depune la APIA Cererea Unică de Plată în perioada 01 Martie – 16 Mai 2022!”
Fermierii vor putea depune în perioada amintită, Cererea Unică de Plată prin accesarea aplicației IPA-Online, conform Manualului de utilizare IPA-Online (accesibil în aplicaţie), fără a se prezenta la Centrele județene/locale APIA, ținând cont de condițiile impuse de pandemia Covid-19.
Se va completa o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe.”, susțin reprezentanții Instituției Prefectului Județului Brăila într-un mesaj public.
Ca element de noutate, începând cu acest an, fermierii pot semna cererile folosind și semnătura electronică. Pentru asta însă trebuie să anunțe, în prealabil, prin mesaj telefonic sau prin e-mail, funcționarul APIA desemnat să gestioneze cererea, mai specifică aceeași sursă.
Informațiile detaliate pentru accesarea fiecărei scheme de plată/măsuri de sprijin, inclusiv hărțile și listele cu UAT eligibile pentru măsurile de dezvoltare rurală, dar și ghidurile adresate fermierilor, pot fi consultate la Centrele APIA și pe site-urile: www.apia.org.ro, www.madr.ro și www.pndr.ro.

Sursă foto: Fb. Instituția Prefectului – Județul Brăila