Sesiune de analiză a prefectului Timofei cu șefii AJOFM și AJPIS pe tema unor acțiuni de integrare pe piața muncii locale

Prefectul Județului Brăila, Iulian Timofei, a convocat miercuri, 16 februarie 2022, o nouă sesiune de analiză cu șefii Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) și Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS).
Punctul central al întâlnirii de ieri l-a constituit dezbaterea „pe tema acțiunilor de integrare pe piața muncii a persoanelor care au o pregătire profesională scăzută, a persoanelor necalificate, a șomerilor de lungă durată precum și a beneficiarilor de venit minim garantat, apți de muncă. În cadrul întâlnirii cu directorii celor două instituții au fost abordate și teme referitoare la criteriile de acordare a venitului minim garantat (VMG), precum și la cerințele pe care beneficiarii trebuie să le îndeplinească pentru a nu pierde VMG”, au precizat public astăzi reprezentanții Instituției Prefectului Județul Brăila pe o pagină de socializare.
Conform aceleiași surse, prefectul Iulian Timofei a insistat asupra importanței consilierii pas cu pas a persoanelor inactive, apte de muncă, pentru integrarea lor pe piața muncii.
Este important ca acești oameni să participe la Bursele Locurilor de Muncă organizate în fiecare an. De asemenea, este esențial ca instituțiile, autoritățile și partenerii sociali să coopereze și să își coordoneze eforturile, cu impact direct asupra realizării unui echilibru pe piața muncii, cu accent pe dezvoltarea de programe care să pună bazele unei integrări durabile pe piața muncii a persoanelor inactive apte de muncă.”, a declarat Timofei, potrivit precizărilor reprezentanților Instituției Prefectului Județul Brăila.

Sursă foto: Fb. Instituția Prefectului – Județul Brăila