Semnări de protocoale în vederea realizării unor investiții majore pentru infrastructura rutieră a județelor Brăila și Galați

Astăzi, 9 februarie 2022, a fost semnat protocolul de colaborare pentru proiectul “Elaborarea Studiului de Fezabilitate, realizarea documentației tehnice pentru Autorizația de Construire (P.A.C) și obținerea Autorizației de Construire (A.C.) pentru obiectivul de investiții Drum expres TransRegio Galați-Brăila-Slobozia-Drajna-Chiciu-Autostrada A2”, încheiat între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructura de transport de interes strategic, în zona de Est și Sud – județele Galați, Brăila, Călărași și Ialomița.
Protocolul de colaborare a fost semnat, din partea Județului Brăila, de Francisk Iulian Chiriac, președintele CJ Brăila, iar din partea Județului Galați, de Costel Fotea, președintele CJ Galați.
„Am format cea mai puternică Asociație de Dezvoltare Intercomunitară pentru infrastructura de transport din România, alături de colegii de la Galați, Ialomița și Călărași.
Am semnat protocolul pentru drumul expres TransRegio care va străbate 4 județe: Galaţi – Brăila – Slobozia (Ialomiţa) – Drajna – Autostrada A2 – Chiciu (Călăraşi). Totul în parteneriat cu Ministerul Transporturilor.”
, a declarat pe o rețea de socializare președintele CJ Brăila, după participarea sa la acest eveniment important pentru regiunea Brăila – Galați.

„În continuarea procesului de descentralizare a proiectelor de infrastructură rutieră am semnat astăzi 6 protocoale cu autoritățile locale.
Prin această abordare îmi doresc să urgentăm proiectarea și construcția mai multor obiective cu impact local.”
, a declarat public, tot astăzi, și viceprim-ministrul Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, între protocoalele semnate înscriindu-se și altele două ce vizează tot zona Brăila – Galați:
• “Elaborarea Studiului de Fezabilitate, realizarea documentației tehnice pentru Autorizația de Construire (P.A.C.) și obținerea Autorizației de Construire (A.C.) pentru obiectivul de investiții Drum de legatură între DX Brăila – Galați și VO Galați
• “Elaborarea Studiului de Fezabilitate, realizarea documentației tehnice pentru Autorizația de Construire (P.A.C.) și obținerea Autorizației de Construire (A.C.) pentru obiectivul de investiții Modernizare drum existent DN 25, între Galați și Tudor Vladimirescu”.
„Astăzi, la București, am reușit să facem pași importanți pentru realizarea a nu mai puțin de trei investiții majore pentru infrastructura rutieră a Galațiului și a regiunii noastre.”, a precizat tot pe o rețea de socializare și Costel Fotea, președintele CJ Galați, prezent, de asemenea, la întâlnirea de astăzi cu viceprim-ministrul Grindeanu.