Prefectul și cei 2 subprefecți au mers pe șantierul din Corbu Vechi pentru a verifica stadiul lucrărilor de la dig

Prefectul Județului Brăila, Iulian Timofei, împreună cu cei doi subprefecți, Adin Boboc și Nicolae Nițescu, s-au deplasat astăzi, 9 februarie 2022, pe șantierul din satul Corbu Vechi, comuna Măxineni, pentru a verifica stadiul lucrărilor de consolidare și supraînălțare a digului de pe malul drept al râului Siret. Echipa Instituției Prefectului Județului Brăila a fost insoțită de reprezentanții Serviciului de Gospodărire a Apelor Brăila.

„Am fost informat că, la momentul de față, execuția lucrărilor în cadrul proiectului depășește 40%, un procent net superior față de precedenta monitorizare care a avut loc în prima jumătate a lunii ianuarie, anul curent. De altfel, se vede aici cu ochiul liber că lucrurile s-au mișcat și că oamenii de pe șantier își fac treaba. Voi continua cu regularitate verificările la fața locului.”

Iulian Timofei, Prefectul Județului Brăila

Perioada de implementare a proiectului „Lucrări de consolidare mal drept râu Siret în zona km 532-533 aval de localitatea Corbu Vechi” este de 24 de luni, iar termenul de finalizare a fost stabilit pentru data de 31 decembrie 2022. Valoarea totală a investiției este de 11.401.977,54 lei, fără TVA.