A fost votat proiectul de lege potrivit căruia dispensarele veterinare vor trece din administrarea Agenţiei Domeniilor Statului în administrarea consiliilor locale

Deputatul Alexandru Popa, președintele PNL Brăila, a anunțat că astăzi, 7 februarie 2022, a fost aprobat în Comisia de Agricultură a Camerei Deputaților, Proiectul de Lege privind transmiterea unor bunuri imobile destinate activităţilor de asistenţă sanitar-veterinară, aflate în proprietatea privată a statului, din administrarea Agenţiei Domeniilor Statului în administrarea consiliilor locale, precum şi pentru abrogarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 89/2004, privind vânzarea bunurilor imobile în care se desfăşoară activităţi de asistenţă sanitar-veterinară.
„Mai exact, este vorba despre un proiect care prevedea inițial ca toate dispensarele veterinare să treacă din administrarea ADS în administrarea consiliilor locale, cu destinație specială, spre închiriere sau concesionare. Eu am propus în cadrul ședinței de astăzi să se prevadă în lege doar închirierea, nu și concesionarea acestor dispensare. Motivul este acela că pe legislația actuală, contractele medicilor veterinari se scot la licitație din patru în patru ani. Închirierea dispensarelor veterinare se poate face pe maximum patru ani, pe când concesionarea trebuie să se facă pe mai mulți ani, ceea ce ar face ca această ultimă variantă să nu avantajeze medicii veterinari.”, a declarat deputatul brăilean în cadrul unui Comunicat de Presă emis astăzi.
Proiectul de lege, menționat de liberalul Alexandru Popa, a fost aprobat în unanimitate în Comisia de Agricultură. Potrivit opiniei sale, legea ar fi una benefică, pentru că „dacă dispensarele veterinare vor trece în administrarea consiliilor locale se vor putea accesa fonduri europene pentru modernizarea acestora. În plus, autoritățile locale vor putea aloca fonduri prin bugetul local pentru modernizarea acestor imobile și le pot transforma în dispensare veterinare moderne, nu cum sunt acum, niște clădiri degradate, în care n-a investit nimeni de 30 de ani.”, a mai spus deputatul Popa.
În prezent, există în județul Brăila și dispensare veterinare aflate în administrarea primăriilor dar, cele mai multe sunt încă în administrarea ADS.