Alexandru Bucălău (PNL): „Când vezi proiectul de buget al județului Brăila din acest an și cum s-au împărțit banii, n-ai cum să aprobi așa ceva!”

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Brăila, desfășurată în data de 31 ianuarie 2022, consilierii județeni au dezbătut proiectul de buget pe anul 2022. Supus la vot, proiectul a trecut, chiar dacă liberalii nu au fost de acord cu el.
Considerând că propunerile referitoare la întocmirea bugetului pentru anul în curs, făcute de liberali, au fost ignorate, consilierul județean Alexandru Bucălău (PNL) a transmis miercuri, 2 februarie 2022, un Comunicat de Presă în care pune accent pe acest aspect:

N-am avut niciodată pretenții prea mari de la administrația Chiriac, de altfel nici așteptări spectaculoase, dar când vezi proiectul de buget al județului Brăila din acest an și cum s-au împărțit banii n-ai cum să aprobi așa ceva! N-ai cum să vrei dezvoltare și investiții, dacă tu aloci de două ori mai mulți bani pentru cheltuieli de Funcționare, respectiv 176.810.000 lei, față de capitolul Dezvoltare, unde au fost previzionați puțin peste 93.000.000 lei!
Cu așa viziune, domnule Chiriac, e clar! În 2022 o să vedem puțin mai mult asfalt pe drumurile județene și câteva mici investiții în spitale despre care, apropo, amintiți în fiecare an. În rest, observ un interes deosebit de mare în bugetul pe 2022, pentru capitolul Cheltuieli de personal, bunuri și servicii, etc. Adică în 2021, suma alocată pentru aparatul propriu a fost de 32.049.900 lei și, iată că anul acesta, suma se apropie de 50.000.000 lei, mai exact 48.948.000 lei.
Noi, consilierii liberali ne-am abținut să votăm acest buget pentru că nu are nicio legătură cu nevoia de dezvoltare a județului Brăila. Pentru că nu are coerență și nici sustenabilitate.
Un alt motiv pentru care ne-am abținut de la acest vot este acela că, din nou, administrația Chiriac ne-a ignorat mai multe propuneri pe care le-am făcut pentru proiectul de buget. Ne-a ignorat ideea majorării sumei destinate cofinanțării proiectelor venite dinspre celelalte unități administrativ teritoriale, astfel încât să fie de cel puțin 15.000.000 lei, cât a fost anul trecut. Ne-a ignorat inclusiv ideea prin care am solicitat realizarea unui Parc industrial al județului Brăila, care ar fi creat oportunități de dezvoltare și mii de locuri de muncă. De ce? Pentru că nu se vrea!
Domnul Chiriac vrea, în schimb, să înființeze o nouă secție la muzeu, de Științe ale naturii. Asta lipsea sincer, după ce s-a ales praful de Muzeul Umorului și de munca unui caricaturist extraordinar de talentat al Brăilei, care a avut ideea înființării acelui muzeu.

Consilier județean PNL Brăila, Alexandru Bucălău