Sorin Grindeanu: „Lucrăm acum la un cadru legislativ care să nu mai permită blocarea proiectelor de infrastructură!”

Viceprim-ministrul Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, a anunțat joi, 27 ianuarie 2022, că se lucrează la un cadru legislativ care să nu mai permită blocarea proiectelor de infrastructură.

„Am discutat astăzi cu reprezentanții Asociaților care militează pentru construcția autostrăzilor în zona Moldovei. Le-am transmis că lucrăm acum la un cadru legislativ care să nu mai permită blocarea proiectelor de infrastructură. Trebuie să înceteze șantajul pe care îl fac unii constructori. Nu respectă contractele deoarece știu că în cazul unei rezilieri, termenele prevăzute de lege pentru reluarea licitațiilor sunt foarte lungi.”

Sorin Grindeanu

În opinia sa, acest nou cadru legislativ va ajuta implicit construcția viitoarelor autostrăzi și drumuri expres din Moldova și Bucovina.

Se lucrează intens pentru materializarea autostrăzilor A7 și A8, din zona Moldovei

Conform declarației ministrului, situația actuală a celor două autostrăzi din zona Moldovei, respectiv A7 și A8, este următoarea:
A7 – Autostrada Moldovei
• Ploiești – Buzău: 63,250 km – Se află în faza finală de evaluare a ofertelor depuse pentru construcția acestui tronson.
• Buzău – Focșani: 82,44 km – Proiectul Tehnic a fost aprobat și poate începe elaborarea documentației pentru a scoate cât mai rapid la licitație execuția lucrărilor.
• Focșani – Bacău: 95,90 km – Proiectul Tehnic este aproape de finalizare. Anul acesta vom demara licitația pentru execuție.
• Bacău – Pașcani: 77,28 km – Proiectul Tehnic este în curs de revizuire ca urmare a observațiilor emise de către CNAIR. Termenul de finalizare al documentației și demararea licitației pentru construcție este anul acesta.
• Pașcani – Suceava: 61,86 km și Suceava – Siret: 56,17 km. Ritmul este nesatisfăcător din cauză că prestatorul nu se mobilizează suficient. În acest moment sunt calculate penalizări de întârziere.
A8 – Autostrada Unirii
• Autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni: 100,14 km – Pe sectorul cuprins între Târgu Neamț (Moțca) și Târgu Frumos, continuă investigațiile geotehnice. Pentru sectorul dintre Târgu Frumos și Lețcani au fost demarate investigațiile geotehnice.
• Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț: 211 km – Au fost elaborate memoriile pentru obținerea acordurilor de mediu.”
Tot joi, ministrul Grindeanu a mai anunțat faptul că Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai autostrăzii Buzău-Focșani.
„Proiectul în valoare de 7,26 miliarde de lei (inclusiv TVA) este finanțat prin PNRR și este prevăzut în Master Planul de Transport General.”, a mai spus ministrul Sorin Grindeanu.

Vineri, 28 ianuarie 2022, Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a afirmat public că: „După ce Guvernul a aprobat ieri indicatorii tehnico-economici ai autostrăzii Buzău-Focșani, astăzi Consiliul de Administrație al CNAIR a aprobat demararea procedurilor de licitație pentru construirea celor 82,4 km și imediat au început demersurile pentru încărcarea documetației pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice).
Sectorul de autostradă dintre Buzău și Focșani, de 82,4 km, face parte din Autostrada Moldovei – A7 și va avea 4 loturi.”

Autostrada Moldovei va fi primul drum de mare viteză care va lega Muntenia de Moldova și reprezintă cel mai mare proiect de infrastructură din țară finanțat prin PNRR.

Foto Fb. Sorin Grindeanu