120 sancţiuni contravenţionale aplicate de polițiștii locali pentru nerespectarea normelor rutiere

În perioada 11 – 19.01.2022, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr. 155/2010. Poliţiştii locali au constatat şi aplicat 158 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 54.890 lei.
În ceea ce privește activitățile pe linie de circulație rutieră, desfășurate în același interval de timp, poliţiştii locali brăileni au aplicat 120 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 22.090 lei şi au fost aplicate 155 puncte penalizare conform O.U.G. nr. 195/2002.
Pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, staţionarea şi accesul interzis, au fost aplicate 75 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 12.035 lei şi au fost aplicate 155 puncte penalizare conform O.U.G. nr. 195/2002 R.
Un brăilean, în vârstă de 36 ani, a fost sancționat contravențional de polițiștii locali cu o amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare pentru că a condus un autovehicul pe Bd. Al. I. Cuza, dinspre str. Bastionului către Calea Călărașilor și a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului “oprirea interzisă”.
O altă persoană, tot din Brăila, în vârstă de 51 ani, s-a ales cu o amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare pentru că în timp ce conducea un autovehicul pe Calea Călărașilor, a oprit voluntar pe trecerea pentru pietoni situată la intersecția cu Aleea Cocorilor.
Pentru nerespectarea normelor rutiere privind circulația autovehiculelor numai pe sectoarele de drum pe care le este permis accesul şi pentru nerespectarea normele referitoare la masele totale maxime autorizate şi admise, a fost sancţionat contravenţional un cetățean, în vârstă de 56 ani, din orașul Găiești, jud. Dâmbovița, cu o amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare pentru că a condus un ansamblu de vehicule format din cap tractor și semiremorcă pe Bd. Al. I. Cuza, dinspre str. 1 Decembrie 1918 către str. Școlilor, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 t”.
Pentru nerespectarea normelor rutiere prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002 R de către conducătorii de vehicule cu tracţiune animală, a fost sancţionat contravenţional un brăilean, în vârstă de 39 ani, cu o amendă în valoare de 1.305 lei, deoarece, în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe str. Cezar Petrescu, dinspre str. Dumbrava Roșie către str. Andrei Cocoș, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.
Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Brăila nr. 5/2003, privind circulaţia şi staţionarea autovehiculelor pe trotuare, împiedicând circulaţia pietonilor, pe scuaruri, în alveole şi în staţiile mijloacelor de transport în comun, pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap, marcate şi semnalizate corespunzător, au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 2.100 lei.
Pentru circulația și staționarea autovehiculelor pe trotuare, împiedicând circulația pietonilor sau degradând trotuarul, pe scuaruri și insule pentru dirijarea circulației, în alveole și în stațiile mijloacelor de transport în comun, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 7 persoane, cu amenzi în valoare de 700 lei.
Pentru accesul autovehiculelor în Parcul Monument în afara intervalului orar cuprins între orele 22:00 – 09:00, conform H.C.L.M. Brăila nr. 399/2020, au fost depistate și sancționate contravențional 5 persoane, cu amenzi în valoare de 5.000 lei.