Prefectul județului Brăila, Florin-Sergiu Dobrescu, pe șantierul din Corbu Vechi: „Lucrările sunt în grafic!”

Instituția Prefectului – Județul Brăila informează în cadrul unui Comunicat de Presă emis vineri, 14 ianuarie 2022, că astăzi, în urma unei vizite pe șantier, în satul Corbu Vechi, comuna Măxineni, județ Brăila, pentru verificarea stadiului de implementare al proiectului privind consolidarea cât și supraînălțarea digului de pe malul drept al râului Siret, conducerea Instituției Prefectului – Județul Brăila a apreciat ritmul de lucru, dar și calitatea lucrărilor.

„Am rămas plăcut surprins de ceea ce am văzut și am auzit de la specialiștii din teren. Lucrările sunt în grafic și îmi place că, în ciuda temperaturilor scăzute, constructorul se organizează în așa fel încât își asigură front de lucru și este activitate pe șantier. Înțeleg că, până acum, muncitorii și-au asigurat deja 50% din necesarul de anrocamente pentru lucrări. Vorbim de piatră de mari dimensiuni pe care o aduce de la o carieră din Dobrogea. Dacă vremea va fi bună, constructorul estimează că va încheia lucrările chiar înainte de termen, iar asta este o veste foarte bună”, a declarat prefectul județului Brăila, Florin-Sergiu Dobrescu.
Proiectul „Lucrări de consolidare mal drept râu Siret, în zona km 532-533 în aval de localitatea Corbu Vechi” face parte din programul de investiții al MAP – ANAR, prin ABA Buzău-Ialomița, în proiect fiind prevăzutăo consolidarea peste 500de metri de dig,în total.
Investiția de la Corbu Vechi are o perioadă de implementare de 24 de luni și o valoare de 11.401.977,54 de lei, fără TVA. Firma care a câștigat contractul este LESCACI COM SRL din județul Satu Mare și este specializată în construcții hidrotehnice.