Gospodăria țărănească poate deveni membru cooperator asociat în cooperative agricole

Vești bune pentru micii producători! Gospodăria țărănească poate deveni membru cooperator asociat în cooperative agricole, având astfel posibilitatea de a beneficia de preţuri mai avantajoase în ceea ce privește achiziţionarea materiilor prime şi vânzarea produselor.
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin reprezentanții săi, a informat sâmbătă, 8 ianuarie 2022, „că a fost adoptată de către Camera Deputaților inițiativa legislativă de modificare și completare a Legii cooperației agricole nr. 566/2004. Această inițiativă a fost lansată având la bază dorința fermierilor de a se asocia într-un sistem cooperatist, unindu-și astfel toate forțele pentru susținerea dezvoltării economice, sociale și culturale a comunității și a membrilor săi.”
Făcând referire la acest subiect, Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a declarat: „Astfel, punem în valoare munca gospodarului român, a celui care a ales să ducă mai departe tradiția cultivării pământului sau a creșterii animalelor. El va putea să-și valorifice pe deplin produsele de calitate pe care le produce, prin intermediul cooperativei.”
Între facilitățile ce vor fi acordate pentru înființarea cooperativelor agricole, vor fi scutirea de la plata impozitului pe profit, pe o anumită perioadă de timp, a cooperativelor care procesează și/sau produc/comercializează material genetic și/sau au activitate de creştere și/sau activitate de reproducţie, cât și scutirea, tot pe o anumită perioadă de timp, de la plata impozitului pe profit pentru cooperativele de achiziţii şi vânzări, de procesarea produselor agricole, manufacturare şi mica industrie agricolă şi de exploataţii şi gestionare a terenurilor silvice, piscicole şi a efectivelor de animale.
Mai multe informații pentru cei interesați de acest subiect puteți găsi AICI.