Campania de recrutare a rezerviștilor voluntari continuă și în 2022

„Campania de recrutare a rezerviștilor voluntari continuă și anul acesta.”, au anunțat oficial reprezentanții Ministerului Apărării Naționale într-un mesaj public de marți, 4 ianuarie 2022.
Cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României, pot afla informații importante din mesajul respectiv, făcut public pe o rețea de socializare:
„Vrei să te alături familiei Armatei României? Acum e șansa ta!
– De ce acum?
– Pentru că Ministerul Apărării Naționale organizează o campanie suplimentară de recrutare și selecție pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României, pe locurile rămase neîncadrate în anul 2021.
– Câte astfel de locuri sunt scoase la concurs și unde sunt disponibile?
– Pentru această ediție sunt 444 de locuri de rezervişti voluntari (maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați), în unităţi militare din 15 judeţe – Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea și Vrancea.
– Unde pot afla mai multe informații despre acest demers?
– La centrele militare județene, zonale sau de sector, cetățenii interesați vor fi informaţi cu privire la avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, etapele procesului de recrutare şi selecţie, structurile desemnate să execute selecția, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, precum și unitatea militară sau centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială, în situația în care fac obiectul acestei instruiri, potrivit legii.
– Pot să urmez procesul de recrutare dacă nu am avut niciodată legătură cu instituția militară?
– Absolut toți cetăţenii, inclusiv cei fără pregătire militară, vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către funcțiile pentru care aceştia îndeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor și corespondența specializărilor dobândite în viața civilă cu armele/serviciile și specialitățile militare.
– Unde se găsesc datele de contact ale acestor centre?
– Datele de contact ale acestora sunt disponibile la adresa: https://www.mapn.ro/contact/centre_militare/index.php. De asemenea, poți afla mai multe informații privitoare la această campanie, accesând următorul link: https://www.mapn.ro/…/17223_continua-campania-de…

Foto Fb. Ministerul Apararii Nationale, Romania