Opera “Luceafărul”, de Nicolae Bretan, în curând pe scena brăileană

Filarmonica “Lyra-George Cavadia” Brăila și Teatrul Național de Operă și Operetă “Nae Leonard” din Galați au pregătit o surpriză deosebită în anul care vine.
Primul eveniment al anului 2022, conform informațiilor oferite de reprezentanții Filarmonicii “Lyra-George Cavadia” Brăila, va avea loc duminică, 16 ianuarie 2022, ora 18:30, la Casa Tineretului Brăila cu prilejul Zilei Culturii Naționale, ocazie ce va aduce pe scena brăileană Opera “Luceafărul”, de Nicolae Bretan.
„În acest moment în care, mai mult ca oricând, se scot la lumină valoroasele abordări ale creației românești, în semn de respect față de cultura autentică națională, cele două instituții culturale își unesc din nou forțele pentru a vă prezenta acest spectacol-eveniment. Opera “Luceafărul” de Nicolae Bretan, operă într-un act, are ca punct de plecare creația omonimă a poetului Mihai Eminescu și este scrisă pe versurile acestuia. Dar, așa cum afirmă și regizorul Adrian Mărginean, “pentru Bretan, libretul era pe plan secundar, pentru că dacă era necesar, compozitorul transforma textul, pentru a-l potrivi muzicii și viziunii sale scenice”. Astfel, el include personaje noi: Arhanghelul Mihail, Jupânița, Corăbierul și ansamblul coral care reprezintă corul stelelor. Odată finalizată, Opera își are premiera în anul 1921 și îi va fi dedicată lui Octavian Goga.
Concepția regizorală aparține regretatului Maestru Emil Pinghirac, regia revenindu-i lui Adrian Mărginean. Soliștii (câțiva dintre aceștia fiind la debut), orchestra și corul Teatrului Național de Operă și Operetă “Nae Leonard” vor evolua sub bagheta dirijorului Cristian Sandu.”
, au mai precizat reprezentanții filarmonicii brăilene.
Cei interesați își pot procura din timp bilete de la Agenția Filarmonicii, din strada Ana Aslan nr. 29, sau online de pe platforma BLT.ro. Prețul biletului pentru adulți este de 40 de lei, pentru pensionari și studenți de 20 de lei, iar pentru elevi de 10 lei.