Jandarmii brăileni nu se dezmint. Ei sunt permanent la datorie, pentru siguranța cetățenilor!

„Suntem permanent la datorie, pentru siguranța cetățenilor!”, asigură brăilenii reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, într-un mesaj făcut public luni, 27 decembrie 2021.
Chiar dacă majoritatea cetățenilor a sărbătorit, jandarmii brăileni s-au confruntat cu numeroase probleme în misiunea lor de a asigura liniștea și ordinea publică în municipiu.
Conform sursei citate anterior: „Deși în această perioadă suntem obișnuiți să auzim cele mai frumoase urări de la semeni, iată că în cazul a trei brăileni, obiceiul nu a mai fost respectat. Cuvintele și expresiile folosite de către aceștia în dialog cu alte persoane nu au fost deloc în asentimentul spiritului Sărbătorilor de iarnă. Nici jandarmii nu s-au lăsat mai prejos și, în loc de tradiționalele felicitări imprimate, le-au „dăruit” procese-verbale de constatare a contravenției personalizate.
Chiar în prima zi a Sfintei Sărbători a Crăciunului, un brăilean a fost amendat cu suma de 500 lei, deoarece a adresat expresii jignitoare unui alt bărbat, pe strada Mihai Bravu din municipiu. La câteva ore distanță, jandarmii au mai aplicat o amendă similară, în valoare de 200 lei, unui alt bărbat pentru aceeași faptă prevăzută în Legea nr. 61/1991 rep. pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
A doua zi de Crăciun, un tânăr a fost sancționat de către jandarmi cu o amendă în valoare de 500 lei, pentru că, în timp ce se afla pe strada Siret din municipiu, a adresat injurii și expresii jignitoare unei alte persoane.”
Probleme au mai fost, ne mai informează reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, și în ceea ce privește respectarea normelor privind carantinarea persoanelor: „Un brăilean, în vârstă de 32 ani, nu a mai avut răbdare să termine perioada de carantinare, iar în Ajunul Crăciunului a plecat de acasă pentru a consuma alcool la colț de stradă. Nu știm dacă pofta de a chefui a fost atât de mare ori a vrut să testeze vigilența autorităților. Cert este că jandarmii l-au depistat pe strada Golești și i-au aplicat două sancțiuni, dintre care una în valoare de 5.000 lei pentru că a părăsit domiciliul înainte de expirarea perioadei de carantinare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, iar cealaltă în valoare de 100 lei, pentru că a consumat alcool pe stradă, în conformitate cu Legea nr. 61/1991 rep. pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.” Cu siguranță, și la sfârșit de an jandarmii vor continua să fie la datorie pentru a proteja brăilenii de cei care încalcă legea.

Foto Fb. Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila