De la începutul anului, au fost confirmate 27 de focare de pestă porcină africană în Judeţul Brăila

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) a raportat Instituţiei Prefectului – Judeţul Brăila evoluția focarelor de pestă porcină africană (PPA) în Judeţul Brăila.
Din acest raport reiese faptul că, de la începutul acestui an și până în prezent, medicii veterinari au confirmat 27 de focare de PPA depistate pe raza Județului Brăila, respectiv 4 focare depistate în ferme și 23 în gospodăriile populației. În total, este vorba despre un efectiv de 3.341 de porci morți, dintre care 17 la micii crescători de animale și restul în fermele din județ.
În ceea ce privește numărul de animale sacrificate din cauza PPA în acest an, potrivit raportării DSVSA Brăila, este vorba despre un efectiv de 49.052 de capete, din care 482 de porci în gospodării și restul de 48.570 în ferme.
În raportul DSVSA Brăila, transmis Instituției Prefectului – Județul Brăila se mai arată că din cele 27 de focare confirmate în acest an, pe raza Județului Brăila, au fost închise până acum 8, acestea fiind în gospodăriile populației.
Referitor la situația PPA la mistreți, în acest an, nu a fost confirmat niciun caz în Județul Brăila.