Polițiștii locali aplică sancțiuni de mii de lei pentru aruncarea gunoaielor pe domeniul public

În perioada 09 – 17.11.2021, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr. 155/2010. Poliţiştii locali au constatat şi aplicat, în această perioadă de timp, 165 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 75.075 lei.
Pe linia curățeniei Municipiului Brăila, în perioada analizată au fost depistate şi sancţionate mai multe persoane, conform H.C.L.M. Brăila nr. 5/2003.
Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz), au fost depistate și sancţionate contravenţional 6 persoane, cu amenzi în valoare de 6.500 lei.
Astfel, un brăilean, în vârstă de 47 ani, a fost sancționat de către polițiștii locali cu amendă în valoare de 1.500 lei, acesta fiind depistat aruncând doi saci din plastic plini cu gunoi menajer pe domeniul public, în loc neautorizat.
O altă persoană, în vârstă de 61 ani, din mun. Focșani, jud. Vrancea s-a ales cu amendă în valoare de 1.000 lei, aceasta fiind depistată aruncând șapte saci din plastic plini cu reziduuri vegetale pe domeniul public, în loc neautorizat.
Cu amendă în valoare tot de 1.000 lei a fost sancționată o altă persoană din Brăila, aceasta fiind depistată aruncând o pungă plină cu gunoi menajer lângă recipientele de colectare selectivă pe domeniul public, în loc neautorizat.