La o cafea despre Brăila – Seară rusească

Consiliul Județean Brăila, Primăria Municipiului Brăila şi Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila organizează, în Sala Pro Arte, în data de 14 noiembrie, ora 13:00, evenimentul cultural artistic „La o cafea despre Brăila – Seară rusească”.
Evenimentul „Seară Rusească” este dedicat comunităţii ruşilor lipoveni din România şi nu numai fiind cunoscut faptul că ruşii lipoveni reprezintă cea mai numeroasă comunitate etnică din România, cu precădere în judeţele Brăila, Constanţa, Tulcea.
La împlinirea a 200 de ani de la naşterea marelui scriitor rus Feodor Dostoievski şi a celor 75 de ani de la recunoașterea oficială a Bisericii Ortodoxe de Rit Vechi din România, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale vă propune să petreceţi o seară rusească alături de invitaţii speciali: Grupul vocal „Nuferii albi” din Jurilovca, Paula Amelian din Constanța, Ansamblul „Tihii Dunai” şi Ansamblul „Dunaiskie Rozî” din Brăila, Folk Band Ruskyi RiTm din Tulcea. Prin muzică şi port aceştia vor exprima caracteristicile unei comunități, care a reuşit să-şi păstreze identitatea în timp.
Accesul în sala este permis pe bază de invitaţii. Acestea pot fi procurate de la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, Piața Traian nr. 2. Spectacolul de muzică tradiţională rusească va fi transmis live pe pagina de facebook.com/Centrul.de.Creatie.Braila.

Echipa CJCPCT Brăila