Proprietari de câini amendați de polițiștii locali pentru nerespectarea legii

În perioada 07 – 15.09.2021, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr. 155/2010. Poliţiştii locali au constatat şi aplicat 192 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 92.230 lei.
Pe linia păstrării curățeniei in Municipiul Brăila, polițiștii locali brăileni, în perioada analizată, au depistat şi sancţionat 12 persoane, cu amenzi în valoare de 8.500 lei conform H.C.L.M. Brăila nr. 5/2003.
Astfel, pentru necurățirea de către proprietarii de câini a excrementelor acestor animale, lăsate în locurile unde circulația lor este permisă, polițiștii locali brăileni au depistat și sancționat contravențional 2 persoane, cu amenzi în valoare totală de 100 lei.
De asemenea, pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz), au fost depistate și sancţionate contravenţional 5 persoane, cu amenzi în valoare de 5.000 lei.
Ca atare, o persoană din Brăila a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei, aceasta fiind depistată aruncând gunoi de orice natură pe domeniul public, în loc neautorizat.
Cu amendă tot în valoare de câte 1.000 lei, s-au ales și alte două persoane, tot din Brăila, acestea fiind depistate pe Șos. Buzăului, la intersecție cu Șoseaua de Centură, aruncând gunoi menajer pe domeniul public, în loc neautorizat.
Pentru tăierea, ori scoaterea din rădăcini de arbori, puieţi ori lăstari, fără aprobarea serviciilor de specialitate ale Primăriei Municipiului Brăila, un brăilean a fost depistat şi sancţionat contravenţional, de polițiștii locali, cu amendă în valoare de 1.000 lei, pentru tăierea unui arbust situat pe o stradă din municipiu.