Expoziție Istorică ”Vladislav I”, 24-26 septembrie 2021

În perioada 24-26 septembrie 2021, va avea loc, în Parcul Monument din Municipiul Brăila, prima ediție a Expoziției Istorice ”Vladislav I”.
În cadrul expoziției va fi realizată o Poartă Antică, la intrarea din Str. Pietății, unde straja va asigura siguranța taberei militare, vor fi amenajate corturi și tabere militare unde vor fi expuse materiale specifice perioadelor istorice care vor fi prezentate. De asemenea, va fi amenajată o zonă specială de jocuri și reconstituiri istorice.
Pe toată durata Expoziției Istorice vor avea loc demonstrații de mânuire arme, reconstituiri lupte între daci și romani, medievale, feudale, din Primul și al II-lea Război Mondial dar și antrenamente cu publicul.
Vineri 24 septembrie 2021 cu începere de la ora 18:30, va avea loc Parada Războinicilor, pe traseul: Șos. Viziru (IMB) – Sens Giratoriu Barieră – Str. Pietății – Parc Monument. Sâmbătă, de la ora 17:30 Parada Războinicilor va defila pe traseul: Primăria Municipiului Brăila – Calea Călărașilor – Parc Monument.
De asemenea, vor fi prezentate povestiri istorice iar sâmbătă, cu începere de la ora 19:00, la scena de la Rondou, va fi pus în scenă un concert cu melodii patriotice și folk.
Evenimentul este realizat de Primăria Municipiului Brăila, Consiliul Județean Brăila, Casa de Cultură a Municipiului Brăila, Biblioteca “Panait Istrati” Brăila, Muzeul Brăilei “Carol I”, Teatrul “Maria Filotti”, Forumul Tinerilor din România. Cu participarea asociațiilor: Cavaleria Teutona, Culturala Tomis, Deutsches Frelkorps, Ignis Vultus, Ordinul Cavalerilor de Mediaș, Tradiția Militară, Vulturii de la Calata, Astra Dobrogeana.
Organizatorii acestui eveniment mulțumesc pentru susținere Garnizoanei Brăila, Inspectoratului Județean de Jandarmi Brăila, Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Dunărea”, Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, Poliției Locale.