Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila a încheiat un nou proiect european

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila a implementat în perioada 01-09.2019 – 30.08.2021 proiectul european intitulat: Biblioteca, motorul incluziunii sociale în comunitate, finanțat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene, nr. proiect: 2019-1-RO01-KA104-061765.
Managerul proiectului este dr. Eduard Claudiu Brăileanu, șef serviciu Relații cu Publicul în cadrul bibliotecii.
Prin acest proiect, instituția noastră a favorizat accesul persoanelor dezavantajate, din orașul și județul Brăila, la informare și educație non-formală – prin activități culturale, ateliere de lucru, dezbateri, sesiuni de informare, metode non-formale de învățare etc. Astfel, am realizat 309 activități pentru un număr de 5.700 de beneficiari, am înființat prima trupă de dansuri pentru seniori „DANCE 60+” din bibliotecile publice românești, care a devenit cunoscută în urbea noastră și prin cele trei spectacole la care a participat în locuri publice: Parcul Monument, Grădina Publică și Palatul Lyra.
Evoluția trupei „DANCE 60+” poate fi urmărită pe canalul YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCVqxxvTe8tbi1LBIkvo7l1Q

În plus, am elaborat ghidul: „Biblioteca, centru de integrare socială” în care am descris experiențele noastre, pentru a fi un model de bune practici pentru colegi din țară.

Laura Caplea
Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila
Comp. Marketing și Promovare