Deputatul Alexandru Popa, președintele liberalilor brăileni, îl susține la șefia PNL, pentru un nou mandat, pe Ludovic Orban

Alexandru Popa, deputat și președinte PNL Brăila, a anunțat joi, 19 august 2021, pe o rețea de socializare faptul că a semnat moțiunea de susținere a lui Ludovic Orban, actualul președinte al Partidului Național Liberal (PNL), pentru un nou mandat în fruntea partidului său.
„Am semnat astăzi moțiunea de susținere a președintelui Ludovic Orban pentru un nou mandat în fruntea Partidului Național Liberal. Acum, mai mult ca oricând avem nevoie de unitate în partid. Ludovic Orban este singurul politician liberal care a reușit să intre în luptă cu PSD-ul și să aducă Partidul Național Liberal acolo unde îi este locul, la GUVERNARE!”, a declarat președintele liberalilor brăileni.
Popa a mai spus că PNL are nevoie de un lider care să garanteze guvernarea țării fără înlesnirea accederii la diferite avantaje: „Acum, mai mult ca oricând, Partidul Național Liberal are nevoie de un lider care să le garanteze românilor că vom putea guverna România așa cum le-am promis: fără baroni locali, fără contracte atribuite, fără furturi și cumetrii în funcții publice.”
Președintele PNL Brăila și-a încheiat mesajul subliniind faptul că, în opinia sa, Ludovic Orban va respecta promisiunile făcute românilor, de către liberali, înainte de a ajunge la guvernare: „Românii așteaptă de la noi o creștere economică care să se resimtă în buzunarul fiecăruia, o infrastructură rutieră la standarde europene, pensii pe măsura contribuțiilor și salarii decente. Toate aceste lucruri și multe altele au fost asumate de președintele Ludovic Orban încă de pe vremea când era prim-ministru al României.
Asta este țara pe care le-am promis-o românilor, asta este țara pe care ne-o dorim, iar Ludovic Orban se va ține de promisiuni, așa cum a făcut-o de fiecare dată!”
În același timp, Ludovic Orban, președintele PNL, ce va candida în data de 25 septembrie a acestui an pentru funcția de președinte al PNL, funcție pe care o vizează și Florin Cîțu, actualul premier, a declarat miercuri, tot în mediul virtual: „După 4 ani de muncă neîntreruptă la președinția Partidului Național Liberal, am conștiința împăcată și sentimentul datoriei împlinite față de cei care mi-au acordat încrederea lor la ultimul Congres. Am fost onorat să-i reprezint pe toți colegii mei în calitate de președinte al Partidului Național Liberal și să-i conduc spre victorie. (…) Îi îndemn pe colegii mei să analizeze foarte serios candidaturile pentru Congresul din 25 septembrie și să decidă liber, în funcție de propriul discernământ, viitorul partidului. Fiecare delegat poartă responsabilitatea votului pe care îl va acorda, care reprezintă în mod fundamental un act de încredere, dar și o delegare a puterii către cel care va conduce partidul. Este un vot de conștiință al fiecărui liberal în parte, fapt care reprezintă în esență fibra democratică a Partidului Național Liberal.”