Conducători auto „trași pe dreapta” pentru o cafea oferită de polițiștii brăileni

Luni, 2 august 2021, polițiști brăileni din cadrul Serviciului Rutier Brăila, în jurul orei 6:00, i-au surprins pe conducătorii auto aflați în trafic pe DE 584 – traseul către litoral, de data aceasta nu cu radarul, ci cu o ceașcă de cafea și cu o vorbă bună. Ce surpriză mai placută poate fi, mai ales atunci când te afli la volan și oboseala își poate spune cuvântul?
„În această dimineață, pe DE 584 – traseul către litoral, toți cei care au fost opriți de către colegii noștri în albastru, de la Serviciul Rutier Brăila, au avut parte de-o vorbă bună și-o cafea! Tema discuției, oboseala la volan! Activitatea are un feedback bun din partea conducătorilor, ceea ce ne bucură foarte mult!”, au declarat reprezentanții Poliției Române într-un mesaj public.

Știm cu toții că oboseala la volan reprezintă una dintre cele mai frecvente cauze ale producerii accidentelor de circulație grave, soldate cu morți și răniți grav. Aceasta se manifestă prin diminuarea vitezei de reacție, pierderea capacității de concentrare a atenției, deformarea percepției senzoriale, nehotărâre și greșeli decizionale.
Pericolul generat de oboseală poate fi combătut încă de la apariția primelor semne, dacă cei care se află la volan opresc autovehiculul în afara părții carosabile, într-un loc sigur (de preferabil într-o parcare), iau o pauză, consumă o cafea sau încearcă să se odihnească, ba chiar și să doarmă cel puțin 20-30 de minute, dacă oboseala este accentuată.

Foto Fb. Poliția Română