Casa de Cultură „Ion Theodorescu Sion”, din Ianca, organizează „Curs de dans popular”

Casa de Cultură „Ion Theodorescu Sion” împreună cu Primăria Ianca organizează un curs gratuit, de dans popular, prin intermediul căruia se are în vedere stimularea interesului copiilor, dar și a părinților acestora, pentru tradiția românească. Cea care va îndruma pașii viitorilor cursanți, în minunata lume a dansului, este profesor/coregraf Titica Ioniță.
„Observând, în decursul anilor, scăderea interesului părinţilor şi al copiilor pentru dansul popular, ne-am propus să desfăşuram o activitate prin care să stimulăm interesul copiilor, dar şi al părinţilor, vrem să îmbinăm elemente folclorice, care să asigure perpetuarea tradiţiei populare româneşti, cu elemente moderne, care satisfac nevoia de mişcare a copiilor si nu numai.
Dansul contribuie la îmbunătăţirea motricităţii datorită marii varietăţi a mişcărilor, repetate în condiţii variate, influenţează asupra unor calităţi motrice, cu precădere asupra îndemânării şi rezistenţei generale.”, susțin organizatorii acestui curs de dans popular.
Înscrierile se fac până la data de 30 iulie 2021, iar mai multe informații referitoare la înscriere, se pot afla de pe afiș.