AJOFM Brăila, un factor important în căutarea unui loc de muncă

În cadrul conferinței „Bucuria de a fi propriul tău stăpân – meseria, brățară de aur”, desfășurată joi, 22 iulie 2021, la Brăila, un accent deosebit s-a pus pe importanța căutării unui loc de muncă și criteriile ce trebuie avute în vedere.
În acest scop, Simona Ely Chioibas, director executiv adjunct în cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Brăila, a prezentat pe scurt serviciile pe care AJOFM le oferă celor aflați în căutarea unui loc de muncă cât și ocupațiile pentru care se organizează programe de ocupare și formare profesională la nivelul Județului Brăila.
„Noi oferim gratuit servicii atât pentru persoane fizice cât și pentru persoane juridice (…) În momentul în care o persoană se află în situația de a-și căuta primul loc de muncă, apelează la serviciile instituției noastre.”, a spus Simona Ely Chioibas.
Totodată, domnia sa a oferit apoi, pentru cei aflați în sala de conferințe, mai multe informații despre activitatea AJOFM Brăila, instituție publică care oferă o gamă largă de servicii, atât persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, șomerilor, cât și agenților economici, în principal, pentru realizarea contactului între cererea și oferta disponibilă pe piața muncii.
În continuarea prezentării sale, directorul executiv adjunct al AJOFM Brăila a mai subliniat faptul că un factor important îl reprezintă, la ora actuală, îmbunătățirea serviciilor de formare profesională care sunt realizate, în general, prin centrele regionale de formare profesională.
Potrivit reprezentantului AJOFM Brăila, pentru anul în curs, la nivelul Județului Brăila a fost prevăzut un număr de 17 ocupații pentru care se organizează programe de ocupare și formare profesională, care se realizează după anumite metodologii specifice, programele fiind în domeniul construcțiilor, al industriei ușoare, domeniul IT, al resurselor umane cât și în domeniul sănătății și securității în muncă.