Acțiune în forță a Parchetului European, condus de Laura Kövesi. Bunuri confiscate, în valoare de 7 milioane de euro

„La numai 6 săptămâni de la începerea activității Parchetului European (EPPO), condus de Laura Kövesi, s-au prelucrat deja peste 1000 de cazuri raportate de fraudă care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii Europene, conform EPPO.”, se specifică într-un mesaj public din data de 22 iulie 2021, de pe pagina de Facebook a Reprezentanței Comisiei Europene în România.
Sursa citată a mai punctat faptul că „au fost deja confiscate bunuri în valoare de 7 milioane de euro”. Precizăm că în anul 2019, Laura Codruța Kövesi a fost confirmată, de către Parlamentul European și Consiliul UE, în funcția de Procuror-șef european, pentru un mandat de 7 ani.
Parchetul European este un organ indivizibil al UE, ce funcționează ca un parchet unic, cu o structură descentralizată, cu atribuții de investigare și urmărire penală, având competența de a investiga, de a urmări penal și de a trimite în judecată pe autorii infracțiunilor care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii (prevăzute în Directiva (UE) 2017/1371 și stabilite în Regulamentul (UE) 2017/1939). Cauzele instrumentate de EPPO sunt deferite instanțelor competente din statele membre.

Foto Fb. Comisia Europeană în România