Lucrări ample de modernizare în Parcul Monument. Urmează și Orășelul Copiilor!

Mai multe hectare de spații verzi din Parcul Monument sunt în plin proces de modernizare și reamenajare. De asemenea, urmează a fi trasate noi alei pietonale ce vor fi prevăzute cu stâlpi de iluminat, bănci și alte facilități adecvate acestora. Despre toate aceste lucrări, demarate deja, primarul Viorel Marian Dragomir a anunțat miercuri, 7 iulie 2021, într-un mesaj public adresat brăilenilor din Municipiul Brăila.

„Au început lucrările! Modernizăm spațiile verzi din Parcul Monument - etapa a II-a: 13,7 hectare de spații verzi reamenajate, 1.483 metri liniari de alei pietonale noi, 72 stâlpi de iluminat, 116 bănci, 72 coșuri de gunoi, 2 toalete ecologice.
Se vor planta 650 de noi arbori din următoarele specii: mesteacăn 360 bucăți, arțar rosu - 90 bucăți, tei alb - 70 bucăți, castan - 50 bucăți, pin sivestru - 50 bucăți, brad – 30 bucăți.
Lucrările au început pe 28 iunie 2021 și au termen de finalizare 7 luni.”

Primarul Municipiului Brăila a mai precizat, în același mesaj, că lucrări de modernizare urmează a fi făcute și în Orășelul Copiilor despre care susține că va fi dotat cu cele mai moderne instalații de joacă:

„La finalizarea acestor lucrări, vom începe și modernizarea Orașelului Copiilor care va fi dotat cu cele mai moderne instalații de joacă, tartan, zone amenajate pe categorii de vârstă, aparate fitness, tracțiune și Skate Parc.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s