Amenzi aplicate de polițiștii locali pentru săvârşirea în public de acte, fapte, gesturi obscene sau proferarea de injurii

În perioada 25.05 – 01.06.2021, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr. 155/2010, aplicând 198 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 92.495 lei.
În ceea ce privește tulburarea ordinii și liniștii publice, polițiștii locali brăileni au constatat şi aplicat 12 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.900 lei, conform Legii nr. 61/1991 R.
Astfel, pentru săvârşirea în public de acte, fapte sau gesturi obscene, proferarea de injurii de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea acestora, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 4 persoane, cu amenzi în valoare de 900 lei.
O persoană a fost sancționată cu amendă în valoare de 500 lei, aceasta fiind depistată într-un părculeț de joacă în timp ce profera injurii, provocând indignarea cetățenilor din zonă.
Cu amendă în valoare de câte 200 lei au fost sancționate alte două persoane, una din Brăila și alta din Măcin, acestea fiind depistate de polițiștii locali brăileni în timp ce săvârșeau gesturi obscene, provocând indignarea cetățenilor din zonă.
Pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public, în alte locuri decât cele autorizate, au fost depistate și sancționate contravențional 4 persoane, cu amenzi în valoare de 600 lei.
Pentru tulburarea liniștii locatarilor între orele 22:00 – 08:00 și 13:00-14:00, de către orice persoană prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau sediile persoanelor juridice, a fost depistată și sancționată contravențional, o persoană din Brăila, cu amendă în valoare de 500 lei, pentru tulburarea liniștii locatarilor prin folosirea unei instalații de sonorizare la intensitate mare, în imobil.
Pentru tulburarea fără drept a liniștii prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă, a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 200 lei o persoană juridică pentru tulburarea liniștii locuitorilor prin folosirea la intensitate sonoră ridicată a unui dispozitiv tip portavoce pentru difuzarea de reclame publicitare, montat pe un autoturism.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s