Arhiepiscopul Dunării de Jos, în vizită pastoral-misionară în Insula Mare a Brăilei

Sâmbătă, 26 iunie 2021, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a aflat în Insula Mare a Brăilei pentru a sfinţi Capela memorial ”Sfinţii 40 de Mucenici din Sevastia” şi a binecuvânta Centrul pastoral pentru tineri şi casa parohială din localitatea brăileană Frecăţei.
„Vizita Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian în Insula Mare a Brăilei a adus, prin sfinţirea Capelei ”Sfinţii 40 de Mucenici din Sevastia”, întărire duhovnicească şi prinos de recunoştinţă pentru înaintaşii care au suferit în această zonă în perioada comunistă, precum şi bucurie, sprijin material şi înnoire culturală în comunitatea sătească din localitatea Frecăţei prin binecuvântarea Centrului pastoral pentru tineri în cadrul căruia funcţionează o bibliotecă şi o casă parohială.”, a spus părintele consilier Rareș Bucur, purtător de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos.
Conform sursei citate, Arhiepiscopul Dunării de Jos a fost însoţit de slujitori din administraţia eparhială, protopopul de Însurăţei, profesori de la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Galaţi şi preoţi din localităţile din împrejurimi.

Programul vizitei a debutat cu sfinţirea Capelei memorial cu hramul ”Sfinţii 40 de Mucenici din Sevastia”, slujba fiind oficiată de însuși Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, în prezenţa ctitorilor, autorităţilor locale, precum şi a credincioşilor şi a tinerilor din parohiile Frecăţei şi Titcov. În continuare, Înaltpreasfinţia Sa a săvârşit slujba Parastasului, în cadrul căreia au fost pomeniţi toţi cei care au fost închişi şi torturaţi, începând cu anul 1952, în lagărul (colonia de muncă) „Salcia“ din Insula Mare a Brăilei şi au trecut la cele veşnice în condiţii vitrege.

Potrivit informațiilor oferite de părintele consilier Rareș Bucur, de la Salcia, Arhiepiscopul Dunării de Jos a mers apoi în localitatea brăileană Frecăţei, unde a binecuvântat Centrul pastoral pentru tineri construit în apropierea Bisericii ”Sfântul Ierarh Nicolae”.
Acest aşezământ parohial are în componenţă ”Biblioteca şcolarului creştin”, amenajată special pentru elevii din zonă, cât şi o casă parohială.
Cu acest prilej, ierarhul locului a oferit pentru noua bibliotecă mai multe cărţi şi reviste cu conţinut religios, apărute la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Foto Fb. Arhiepiscopia Dunării de Jos

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s