Primul autobuz electric românesc, testat și la Brăila

ATP Trucks Automobile din Baia Mare, compania românească producătoare de autovehicule de transport rutier și persoane, continuă sesiunile de prezentare ale primului autobuz electric românesc, ATP Bus e-UpCity, la cerererea autorităților locale. Produsul ATP Bus a fost lansat oficial pe piața din România în data de 13 mai a acestui an. Autobuzul a fost testat la Oradea, acum urmând a fi testat și la Brăila.
“Suntem bucuroși să răspundem acum solicitării de testare venită din partea Societății de transport public local Braicar Brăila. E încurajator când ni se transmite faptul că efortul nostru ca și producători români este apreciat. Vom încredința reprezentaților transportului local brăilean autobuzul nostru până la data de 02 iulie 2021, toate datele culese de dânșii în această perioadă fiind importante pentru evaluarea la care încă este supus prototipul nostru.”, a declarat fondatorul ATP Group, Mircea Cirț.
Primul prototip ATP Bus e-UpCity are în total 83 de locuri, o lungime de 12,18 m. Designul ATP Bus are o linie simplă însă modernă, în același timp. Confortul pus la dispoziția călătorilor este remarcat încă de la primul pas în ATP Bus: podeaua joasă ce facilitează urcarea, trapa de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă și spațiul interior care răspunde nevoilor acestora. e-UpCity are o înălțime confortabilă, o rețea de bări de susținere din inox prevăzute cu protecții antialunecare și pentru confort termic, scaune foarte comode cu tapiserie ergonomică, instalație de climatizare suplimentară pentru sezonul rece.
Mai precizăm că la nivel de conectivitate, e-UpCity vine cu WI-FI gratuit și cu prize USB cu 2 porturi încorporate, în dreptul fiecărui set de scaune. De asemenea, dispune de un monitor, cu memorie externă portabilă pentru diferite proiecții multimedia.
ATP Bus e-UpCity are o autonomie de minim 200 km în oraș, ce poate fi extinsă până la 360 de kilometri. Componentele sunt achiziționate de la furnizori consacrați: cele 8 pachete de baterii sunt produse CATL – gigantul bateriilor EV și furnizor pentru cele mai prestigioase brand-uri auto. Cu referire la axe menționăm producătorul german ZF Friedrichshafen AG consacrat pe piața de profil, respectiv pe cei de la DANA GK Drive System. Motorul electric al autobuzului e-UpCity este un motor sincron cu magnet permanent dezvoltat de DANAPrestolite. Sistemul de frânare este definit de experții de la WABCO, sistemul de climatizare încorporează tehnologia VALEO iar sistemul de direcție este marca BOSCH/ZF.
Iată că e-UpCity 100% electric, cu arhitectura sa modernă și profilul ECO (ECOlogic & ECOnomic) poate răspunde nevoilor urbane de înlocuire a autobuzelor vechi și poluante, dar și solicitărilor de optimizare a costurilor. Este o soluție alternativă și competitivă în procesul de modernizare a transportului public urban.

Foto Fb. ATP Trucks & Buses

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s