Primarul Marian Dragomir a anunțat luni demararea luptei împotriva țânțarilor pe raza Municipiului Brăila

Primarul Municipiului Brăila, Viorel Marian Dragomir, a anunțat luni, 21 iunie 2021, demararea luptei împotriva țânțarilor, acțiune necesară în municipiu în această perioadă a anului.
„S-au oprit ploile, ACȚIONĂM ÎMPOTRIVA ȚÂNȚARILOR!
La câtă umiditate avem… nu va fi ușor… Avem 3 echipaje timp de o saptămână (angajații primăriei, nu societăți prestatoare de servicii!). Dacă va fi nevoie, vom continua și săptămâna viitoare…”

Edilul municipiului a mai informat că, în curând, va fi pus în lupta împotriva țânțarilor și un avion care va ataca cu substanțe specifice și pe malul celălalt al Dunării, mărind astfel gradul de combatere a acestor insecte: „În câteva zile va veni avionul și vom da inclusiv pe celălalt mal al Dunării…
VĂ IMAGINAȚI CÂȚI ȚÂNȚARI SUNT ÎN BALTA MICĂ A BRĂILEI ACUM? Dar câți vor ecloza zilele următoare?”

Totodată, primarul Viorel Marian Dragomir roagă cetățenii urbei de la malul Dunării să atenționeze apicultorii din zona Brăilei de demararea acestei acțiuni: „Vă rog să anunțați și dvs. apicultorii pe care îi cunoasteți. Mulțumesc!”
Mai mult de atât, primarul subliniază faptul că substanțele folosite în scopul combaterii țânțarilor din zona Brăilei sunt substanțe autorizate și avizate chiar de Ministerul Sănătății.
”Pentru a evita diverse suspiciuni – substanțele folosite sunt autorizate – avizate de Ministerul Sănătății și se regăsesc în lista cu produsele biocide aprobate de Comisia Națională pentru Produse Biocide!”, a precizat primarul Viorel Marian Dragomir.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s