Europarlamentarul Mihai Tudose: „La Brăila se scrie istorie!”

„La Brăila se scrie istorie!”, a scris astăzi europarlamentarul Mihai Tudose (PSD) pe o rețea de socializare, în timp ce se afla în vizită pe șantierul Podului suspendat de la Brăila, însoțit fiind de Marian Dragomir, primarul Municipiului Brăila și de Francisk Iulian Chiriac, președintele CJ Brăila.
Deputatul brăilean a ținut, totodată, să mulțumească concitadinilor săi pentru încrederea acordată în ceea ce privește realizarea proiectului podului de peste Dunăre, proiect extrem de important în special pentru județele Brăila, Tulcea și Galați.

„Mulțumesc tuturor brăilenilor care au crezut în acest proiect, precum și tuturor celor care au pus umărul la realizarea lui.”

Mihai Tudose

Tot astăzi, a avut loc, conform informațiilor făcute publice de reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și lansarea cablurilor între cele două turnuri pentru platforma provizorie numită “catwalk”. Conform acestei surse, procesul „s-a realizat prin derularea controlată cu ajutorul unei barje de mare tonaj, aceastea fiind manevrate cu două împingătoare.
Au fost derulate perechi de câte două cabluri simultan, începând de la turnul Jijila către turnul Brăila, de unde au fost ancorate și ridicate cu ajutorul sistemelor de scripeți și winch-uri.”
Tot reprezentanții CNAIR mai precizează că a fost ridicat un număr de 20 de cabluri (câte zece pe fiecare parte nord/sud), urmând ca în cel mai scurt timp să înceapă derularea plasei pentru catwalk (estimarea începând cu dată de 14.06.2021).
Cablurile cântăresc împreună circa 6.700 de tone, iar fiecare dintre ele are o lungime de 2km, iar podul va avea o deschidere centrală de 1120m și o lungime totală de 2km.
Reamintim faptul că investiția Podului suspendat peste Dunăre de la Brăila se ridică la 2,5 miliarde de lei, din care finanțarea asigurată de Uniunea Europeana este de 1,69 miliarde de lei, iar antreprenorul general este Asocierea Astaldi SpA (Italia) – IHI Infrastructure Systems Co. Ltd. (Japonia).

Foto Fb. Mihai Tudose

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s