Amenzi de mii de lei, date de polițiștii locali brăileni pentru tulburarea ordinii și liniștii publice

În perioada 25.05 – 01.06.2021, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr. 155/2010. Poliţiştii locali au constatat şi aplicat 198 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 92.495 lei.
Cu privire la tulburarea ordinii și liniștii publice, polițiștii locali brăileni au constatat şi aplicat 12 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.900 lei, conform Legii nr. 61/1991 R.
Astfel, pentru săvârşirea în public de acte, fapte sau gesturi obscene, proferarea de injurii de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea acestora, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 4 persoane, cu amenzi în valoare de 900 lei.
În ceea ce privește consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public, în alte locuri decât cele autorizate, au fost depistate și sancționate contravențional 4 persoane, cu amenzi în valoare de 600 lei.
Pentru tulburarea liniștii locatarilor între orele 22:00 – 08:00 și 13:00-14:00, de către orice persoană prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau sediile persoanelor juridice, a fost depistată și sancționată contravențional o persoană din Brăila, cu amendă în valoare de 500 lei, pentru tulburarea liniștii locatarilor prin folosirea unei instalații de sonorizare la intensitate mare, în imobil.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s