Vizita Ministrului Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, în Județul Brăila

Raluca Turcan, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, a efectuat astăzi, 20.05.2021, o vizită în județul Brăila.
Potrivit programului stabilit anterior, vizita de lucru, din Județul Brăila, a Ministrului Muncii și Protecției Sociale a debutat în localitatea Viziru, unde există aproximativ 839 de beneficiari de ajutor social, dintre aceștia 332 fiind titulari de ajutor social.

„Am ținut să vin astăzi în Județul Brăila pentru a evalua, la firul ierbii, două teme importante pe care noi le urmărim, prin măsuri la nivelul Ministerului Muncii și Protecției Sociale, alături de multe altele pe care le cunoașteți. Una dintre ele este aceea legată de asistența socială, de beneficiarii de ajutor social și alte beneficii din partea statului român. Iar alta este aceea legată de procesul de evaluare, recalculare a tuturor pensiilor din sistemul public din România. În privința asistenței sociale, deplasarea mea în Brăila a început în localitatea Viziru, unde există aproximativ 839 de beneficiari de ajutor social, dintre aceștia sunt 332 de titulari de ajutor social, și am purtat discuții cu ei din perspectiva mai multor etape pe care dorim să le parcurgem cu modificarea legii asistenței sociale.”

Raluca Turcan

În cursul zilei de astăzi, reprezentantul Guvernului s-a mai întâlnit cu prefectul Nicușor Ciocan și subprefectul Nicolae Nițescu.

Surse din cadrul acestei instituții au menționat că subiectele discuțiilor au vizat, pe de o parte, creșterea gradului de vaccinare, știut fiind că instituția prefectului coordonează la nivel județean această activitate, dar și alte posibilități de investiții și dezvoltare ale județului.
De asemenea, Raluca Turcan a mai avut întâlniri de lucru cu reprezentanții Casei Județene de Pensii, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, ai Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială și ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă.

„O vizită la o casă județeană de pensii, oricare din România, ar fi lămuritoare pentru cei care contestă utilitatea și urgența procesului de evaluare, pentru că ar avea ocazia să vadă, la fața locului, ce înseamnă efortul de a aduna datele din fiecare pagină a dosarelor cu șină, pentru a le introduce într-un format digital – singurul care va putea permite mai apoi recalcularea acestor pensii. Procesul de evaluare a dosarelor, fără de care recalcularea nu ar fi tehnic posibilă, ar fi trebuit demarat încă din toamna anului 2019, dacă cei care au făcut legea atunci ar fi manifestat o preocupare reală pentru pensionarii din România. Casa Județeană de Pensii din Brăila, unde am fost astăzi, a evaluat deja peste 9.000 de dosare de pensii, multe dintre acestea fiind în format de dosar cu șină. La nivel național, suntem în a treia etapă a procesului de evaluare, numărul dosarelor deja parcurse fiind de 264 544.”

Raluca Turcan

În ceea ce privește conferința de presă, au mai fost prezenți, alături de ministru, Cătălin Boboc, secretar de stat, și totodată liderul PNL Brăila, Lăcrămioara Corcheș, directorul general al Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială și Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice.
Întreaga înregistrare a Conferinței de Presă o puteți urmări accesând următorul link.

Sursă foto: Raluca Turcan (Facebook)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s