Nouă karateka, de la Tsunamy Brăila, au cucerit podiumul, obținând 16 medalii la Campionatul Național de Karate SKDUN

Nouă karateka brăileni, membri ai clubului sportiv A.C.A.M. Tsunamy Brăila, au participat la Campionatul Național de Karate SKDUN, în care s-au înscris 480 de sportivi din 37 de cluburi din țară.
Campionatul s-a desfășurat în perioada 14-16 mai 2021, la Sala de sport “Gabriela Szabo”, din localitatea Voluntari, Ilfov.
Karatiștii brăileni, antrenați de senseii Sebastian Cazan și Florin Nichifor, au participat la 3 probe diferite, înregistrând la finalul acestei competiții nu mai puțin de 16 medalii: 3 locul I, 4 locul II și 9 locul III.
S-au înscris în campionat sportivii: Alexandru Chetronie, Marinel Drăgan, Raluca Manea, Bianca Popazolu, Andrei Plopeanu, Miruna Tabac, Ovidiu Tudose, Rebeca Tatu si Ștefan Vîlcu.
Între sportivii brăileni s-a remarcat, în plus, Ștefan Vîlcu care, deși aflat la prima sa competiție de nivel național, a reușit să obțină un rezultat bun, clasându-se pe locul 3 pe podium.

Sensei Sebastian Cazan: „Susținem sportul brăilean și ne interesează evoluția favorabilă a tinerei generații și nu numai a sa.

Întrebat despre participarea la campionat a sportivilor Clubului Tsunamy Brăila, senseiul Sebastian Cazan a declarat pentru Știribrăilene:

„Participarea la Campionatul Național a fost influențată de opinia unora despre Covid. Ar mai fi putut merge cel puțin 10 copii cu șanse la podium, având în vedere că acum avem 30 de elevi și au participat 9. Înainte de pandemie, aveam 50 de sportivi, toți minori. Am deschis clubul în anul 2011, avem 4 elevi centuri negre, și suntem 2 instructori. Clubul e afiliat, din anul 2019, la Federația Română de Arte Marțiale, departamentul karate SKDUN și participăm la stagii, cursuri de perfecționare antrenori și arbitri, competiții naționale și internaționale.”

Referitor la prezența în viitoare competiții, antrenorul Sebastian Cazan a mai spus:

În perioada 04-06 iunie 2021, ca antrenori vom fi prezenți la Valea Doftanei pentru a vota modul de selecție a lotului național ce va participa în luna august la Campionatul European din Slovenia. În perioada 19-20 iunie a.c., tot la Voluntari se va desfășura Cupa României la karate SKDUN. Tot anul acesta, federația organizează un stagiu de antrenament la mare, iar în toamnă sportivii de la Tsunamy Brăila vor susține examenul de centură pentru gradul următor.

Sursă foto: Karate Shotokan Tsunamy Brăila

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s