Ateliere pentru copii la biblioteca „Panait Istrati” Brăila

În era în care tehnologia este în continuă dezvoltare, scrisul la tastatură câștigă tot mai mult teren în fata scrisului de mână, tocmai de aceea ne-am gândit să-i împrietenim pe cei mici cu arta scrisului frumos.
Începând cu luna mai 2021, Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila organizează înscrieri pentru Atelierul de Caligrafie, adresat copiilor de 6-8 ani. În fiecare zi de marți, timp de 2 ore, vom exersa scrisul de mână, apelând la stilouri și caiete speciale. Pentru această activitate căutăm 10 juniori gata să plonjeze în călimara cu cerneală.
Beneficiile scrierii de mână sunt multiple și includ, în principal, abilitatea copiilor de a se concentra, de a fi atenți la detalii, disciplinați și răbdători, vor scrie mai frumos și mai citeț. Vor descoperi o artă care presupune respectarea unor reguli estetice clare, referitoare la spațierea cuvintelor, înălțimea și grosimea literelor.
De asemenea, invităm copiii cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani să-și exploreze latura creativă, pornind într-o aventură a cunoașterii și experimentării în artele vizuale, participând la Atelierul de pictură „Veselie și Culoare”. Întâlnirile vor avea loc săptămânal, în fiecare zi de miercuri, începând cu ora 14:00. Copiii vor învăța diferite tehnici de desen și pictură, în plus vor afla povești interesante despre marii pictori ai lumii.
Coordonatoarele atelierelor sunt Mara Lorina Ionașcu – restaurator și Ana Maria Florică – conservator, din cadrul secției Colecții Speciale. Înscrierile se fac până la data de 21 mai la sediul Bibliotecii din Piața Poligon nr. 4, la Punctul de Înscriere sau la tel. 0759530382. Ambele activități sunt gratuite și se vor desfășura la secția Colecții Speciale, din strada Belvedere nr. 3. Sunt disponibile 10 locuri pentru fiecare atelier.

Laura Caplea
Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila
Comp. Marketing și Promovare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s