8 Mai, Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii

Voluntarii și personalul angajat al Societății Naționale de Cruce Roșie din România sărbătoresc în fiecare an, în data de 8 mai, Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii.
Sărbătorită din anul 1948, pe data de 8 Mai, Ziua Mondială a Crucii Roșii și Semilunii Roșii reamintește că în data de 8 mai s-a născut fondatorul acestei societăți, Henry Dunan (8 mai 1828 – 30 octombrie 1910). El a convins opinia publică că în oameni există un izvor nesecat de compasiune, solidaritate și respect pentru cei din jur, lăsând la o parte educația, rasa, sexul sau convingerile religioase.

“Voluntarii și personalul nostru sunt activi zilnic la nivel național, iar ziua de 8 mai reprezintă momentul în care ei celebrează diferența pe care o fac răspunzând la nevoile comunităților mari și mici, ajutând oamenii să aibă o viață mai sigură și mai demnă”, a declarat cu această ocazie dl. Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române.

Crucea Roșie Română ajunge în fiecare an la mai mult de 600.000 de persoane, oferind asistență umanitară adaptată la nevoile comunităților din întreaga țară. De la intervenția și pregătirea populației în situații de dezastru, diseminarea valorilor umanitare, cursuri de prim ajutor, campanii de educație pentru sănătate până la programe sociale care acoperă în primul rând nevoile de baza ale populației vulnerabile, poate ajuta oamenii să se pregătească, să gestioneze și să se recupereze după un dezastru sau o criză.
Pentru copiii și tinerii proveniți din familii nevoiașe, Crucea Roșie Română a înființat mai multe centre comunitare de zi (Centrul EGAL) unde aceștia beneficiază de hrană caldă și servicii de dezvoltare a abilităților de viață.

Sursă foto: Crucea Roșie Română

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s